torsdag 5 maj 2011

Vår första riktiga semester som familj!

Yes, så är det faktiskt! Tänk att efter alla turer om som vi haft och har framför oss så mitt i allt så bara bestämmer vi oss, inget, utom Axels välmående, skulle få ändra på denna "semesterresa"!

Vi var hemma sent igår kväll och bestämde oss för att se hur natten blev samt hur Axel mådde i dag på morgonen innan vi tog beslut om vi skulle köra. Natten böev som en vanlig natt och Axel var pigg som en lärka efter att ha vaknat till liv så tjugo över nio var vi ompackade och inpackade i bilen. Resan gick på i bra tempo och efter några timmar var Axel hungrig, ett stopp på 35 minuter där vi packade upp Axels ikea-barnstol och satte oss vid vattenkanten för att äta. Tyvärr visade det sig att inget som erbjöds på denna vägkrog var något alternativ för oss så det fick komma några mil senare. En ny vägkrog fick besök av oss, och jag beställde två hamburgare med pommes och en coca cola samt en litet äpple till Axel, 198 kronor tack! Tur att man inte äter på vägkrog hela tiden!

Efter detta stopp så tutar vi vidare mot Stockholm och färden går kanon. Tyvärr så bryter Axels matbehov ut precis när vi kommer in mot Stockholm, och givetvis så ärklockan exakt 16.00. Det innebär rusningstrafik till max och folk som kör som galningar. Finns ingen annan lösning än att försöka stoppa i honom maten där han siter i sin bilstol. Det gick inte toppenbra, men tillräckligt bra för att vi skulle ta oss ända fram till Djursholm där Amanda bor. Väl framme så packar vi in alla våra grejer och gör oss hemmastadda. En stund senare så tar vi en promenad för att leta efter en lekplats, Amandas svar på frågan om det fanns en lekplats här: "hallå, det här är familjestället i stockholm",som hon gav när vi anlände, fick hon snabbt äta upp då vi inte hittade någon =) men Axel var lika nöjd för det.

När vi kom hem efter promenaden så lagade Amanda till en kanonmiddag åt oss, potatisgratäng och fläskfile med bearnaisesås! Gotte! Resten av kvällen har vi bara suttit och tagit igen oss efter allt bilåkande de senaste dagarna!

Vi har även haft kontakt med Sam-familjen under dagen och att vi ska träffas är nu bokat och klart! Ska bli såååå kul!

Bilderna nii får nedan är från tisdagskvällen då vi anlände till Lund samt från undersökningarna på onsdagen. Några bilder från idag får ni också!


/bloggpappan

3 kommentarer:

 1. Ha en riktigt trevlig semester!!

  SvaraRadera
 2. Ha det så trevligt i Stockholm och hälsa Sam
  Hälsningar
  Sams mormor

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det låter. Hoppas ni får en toppenhelg.

  Kram Mia

  SvaraRadera