onsdag 4 maj 2011

Snart hemma!

Nu är vi på hemväg från Lund! Vi åkte därifrån strax efter halv åtta så är väl hemma runt halv tio-tiden.

Dagen har gått superbra!Axel har varit så himla duktig hela dagen och nästan bara skratt och leenden! Han ville ha välling vid 5 i morse. Sedan skulle han vara fastande från 7 så precis innan 7 försökte vi få i honom först gröt och sedan välling men Axel äter ju inte om han inte är hungrig så det blev bara yttepyttelite av varje så det räknas knappt. Men trots ingen mat fram till halv två var humöret på topp! Han fick dricka vatten och saft fram till elva och det var nog sockret i saften som räddade dagen! Ibland får man ta till sånt i nödlägen! Ultraljudet gick bra, EKG likaså! Vid halv 2 gick vi ner till MR-undersökningen och det var dags för narkos... Det gick jättebra, men som förälder vänjer du dig aldrig... Hemskt är det att se sitt barn somna på ett så onaturligt sätt, även om det går väldigt lugnt tillväga. Undersökningen skulle ta minst 2 timmar så bloggpappan och jag gick ner till stan för att äta och få tiden att gå. Det blev pizza till lunch idag:) vi tog en tur över stan innan vi gick tillbaka till hotellet. Strax efter 4 ringde de från postop att Axel var där och verkade väldigt hungrig. Vi skulle ta med någon drickvänlig mat så det blev välling! När jag kom In till postop kunde jag följa skriket för det var en otröstlig liten pojke där. I omgångar fick Axel i sig nästan hela flaskan med välling och med lite mys på det så piggade han på sig bra! Han var lite rosslig efter intuberingen men det blev bättre med tiden. Vi kom tillbaka till avdelningen vid 5-tiden och nu skulle bara Axel pigga på sig och kontrolleras Med saturation mm innan vi fick åka hemåt! Vid 7-tiden gjordes kontrollen och allt var bra. Infarterna i handen och foten drogs och vi var redo för hemfärd! Axel vinkade glatt till sköterskan när vi sa hej och tack för idag! Bloggpappan hämtade bilen och vi gjorde en snabbpackning innan vi checkade ut från hotellet!

/bloggmamman

7 kommentarer:

 1. Vad skönt att det gick bra! Ska du verkligen ha ditt nummer så synligt?

  SvaraRadera
 2. Såg precis att numret fanns med,tog bort det samtidigt som du skrev din kommentar:) men tack ändå! Underbart att ha detta gjort,ett steg på vägen mot operation 3!

  SvaraRadera
 3. Skönt att allt gick bra för Tuffe Axel!! Vi börjar bli lite svettiga inför våran check-up imorgon. Det ska nog gå bra tror vi.

  Vi räknar kallt med en träff under helgen och nu kanske ni kommer upp tidigt eftersom det gått så bra i Lund??

  Stora kramar!!

  Samfamiljen!

  SvaraRadera
 4. Ja, så skönt att det gick fint för honom idag, men han är ju en fighter och en överlevare vår tuffa Axel! Precis som de Sam, så er undersökning kommer gå bra imorgon också!

  Så kul att träffas igen, vi planerar att ta det hyfsat lelle på väge upp imorgon, kör när Axel ätit sin morgongröt vid niosnåret och så jobbar vi oss i lagom tempo uppåt! Däremot så har vi förlängt vår vistelse lite och åker inte hem förrän på måndagen!

  Vi tänkte gå på Skansen en av dagarna, kanske ni är sugna? Eller har ni nåt annat förslag, vi hörs under morgondagen!

  / bloggpappan

  SvaraRadera
 5. vad skönt kram en hjärtmamma

  SvaraRadera
 6. Va skönt för er att det gick så bra:) Tänker på er!

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att det gick så bra. Önskar er en bra helg.

  SvaraRadera