fredag 10 december 2010

Undersökning och kalas!

Ja, idag har vi alltså varit på konsultundersökning på sjukhuset. Vi började på röntgen och där var Axel på mycket bra humör och ville helst inte ligga still på sängen där utan busa med sköterskan, men vi fick 2 bilder efter att vi fått hålla fast honom lite! Vi tog en kort fika innan vi gick till klinfys för EKG och ultraljud. EKG-undersökningen gick snabbt för bloggpappan underhöll Axel mycket bra så han låg lugnt och stilla så det blev en fin kurva:) Med på ultraljudsundersökningen var neo-sköterskan Anki, kontaktsjuksköterskan Eva, Axels läkare i Karlskrona Gabriella och konsultkardiologen Gudrun från Lund. Gudrun och Gabriella koncentrerade sig på ultraljudsmaskinen och vi andra försökte få Axel att vara på gott humör och på att få honom att ligga stilla! Med diverse leksaker gick detta bra och även denna undersökningen tog inte så lång tid! Gudrun sa också att det viktigaste var att se PÅ Axel hur han mådde och inte bara på siffrorna på maskinen men naturligtvis fick han ju inte gå för lågt där heller utan att man gjorde kontroller på honom. Om en månad kommer Gabriella göra ett nytt ultraljud på Axel och det är nog den längsta tiden mellan 2 ultraljud sedan Axel föddes...Men som det ser ut nu tror de det räcker med så glesa undersökningar!

Tisdagen innan jul ska Axel få första dosen vaccin mot influensan. Känns bra att han får det eftersom man inte riktigt vet hur hans kropp reagerar vid infektioner. Skulle egentligen fått den nästa vecka, men då är det dags för BVC-vaccination som vi har fått vänta lite med på grund av operationen. Sedan i januari kommer han att börja med sprutor mot RS-viruset, så en tid framöver är det mycket sprutor för Axels del, men alla är ju för hans bästa!

I kväll är det dags att gå på födelsedagskalas för vår lilla familj! Axels mormor fyller år idag och det måste ju firas!! Så ikväll beger vi oss till Västerudd för middag och umgänge, ska bli skoj att få göra något sånt ihop för en gångs skull! Grattis på din dag mormor/mamma/svärmor!

Ja, var nog allt för nu! Trevlig helg och mys ordentligt i kylan!

/Bloggmamman

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Såg eran lapp i avd 67 annons tavla. Vore kul om vi kunde höras via mail.
  susu_w@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Underbart härliga nyheter ju om Axel. Stadigt framåt och ni ska se att sprutorna kommer att gå finfint med ett tålige kille.

  Grattis till mormor i efterskott
  Kram Mia

  SvaraRadera