onsdag 15 december 2010

Oväntat besök

Dagen började kl 07.30 för Axels och min del medan bloggpappan sov till halv tio! Förmiddagen gick åt till att ringa en hel massa samtal till olika försäkringsbolag. Det är ju omöjligt att försäkra Axel genom en vanlig barnförsäkring som de flesta försäkringsbolag har. Eftersom han har sitt hjärtfel som inte är färdigopererat vill ingen försäkra honom med mer än en olycksfallförsäkring. Efter kontakt med Hjärtebarnsförbundet och tips från andra hjärtebarnsföräldrar fick vi höra om ett försäkringsbolag som heter ACE som har fungerat bra för deras barn. Så efter många samtal bestämde vi oss för dem. De försäkrar Axel gällande allt, förutom hans hjärtfel. Detta betyder att om han skulle bli sjuk i någon allvarlig sjukdom så sjukhusvistelse behövs så gäller denna försäkringen, vilket inte en vanlig olycksfallförsäkring gör. Det känns skönt att äntligen ha detta klart!

Resten av dagen har varit lugn, vi har tagit en promenad i eftermiddag i kylan. Jag har varit iväg och tränat ikväll. Där träffade jag vår neo-sköterska Anki, så jag var tvungen att fråga henne lite om Axels utslag. Hon trodde kanske att vi behövde någon slags kortisonsalva, men tyckte vi skulle rådfråga en läkare. Så när jag kom hem ringde vi till neo för att kolla om vi kanske kunde få komma in i morgon eller så. Men läkaren tyckte att vi skulle komma in för att visa utslagen och kolla om det kunde vara någon infektion. Så vi åkte in till barnjouren ikväll! Det gick relativt snabbt. På en timme var vi färdiga och diagnosen var fortfarande okänd, men vi fick kortisonsalva och hoppas det hjälper mot utslagen. Om inte, ska vi höra av oss innan helgen för ännu en koll. Om inte kliandet slutar måste Axel ha någon medicin för att lindra klådan. Vi fick även en annan sak uträttad på sjukhuset, ett nytt recept på sterilt vatten till Axels medicin, så det var ett bra besök, även om det var lite oväntat!

/Bloggmamman

4 kommentarer:

 1. Vi har också ace till Felix :-D tur att de finns! Det har funkat bra! /Caroline nilsson

  SvaraRadera
 2. Vi har också Ace till Harry. Jag tror att du kan få ersättning vid tcpc op från dem för de har nån regel att om man har varit försäkrad i mer än ett år så är man fullförsäkrad....och sen skrivs hjärtfelet in.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att det fixade sig med försäkring. Det där är verkligen en djungel.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Du får ersättning för sjukhus vistelse o vård i hemmet även för hjärtat efter ett pr karens av Ace. Däremot ersätter dom bara olycksfall o cancer diagnos. Den är ingen sjukförsäkring. Kolla med ditt fack om
  Dom samarbetar med nån försäkringsbolag. Tex Folksam medlemsförsäkring tecknar barn utan hälsodeklration. Fel som fanns innan försäkringen tecknades gäller självklart inte men han kan bli sjuk på andra saker. Vi har både Ace o Folksam.

  SvaraRadera