torsdag 16 december 2010

Fullt ös!

Eller jag vet inte det egentligen, vanligtvis så gör vi en eller två grejer per dag men idag har det varit fullt upp med ärenden och dylikt.

Jag steg upp först idag om än något motstridigt (läs: satans, jävla, helvete ska jag stiga upp nu.. jag som är så satans trött... fan jag sover för dåligt!!!), vid halv åtta så somnade Axel i min famn så vi gick in och la oss hos bloggmamman och när jag vaknade nästa gång så hade bloggmamman och Axel fixat frulle!
Klockan tickade på och strax efter tio begav sig bloggmamman och Axel mot Björkholmen för att fika med mammorna från f-gruppen!

På mitt schema stod det: Köpa sista julklapparna, Handla, samt träffa ägaren till Kassabrons pizzeria i Rödeby.
Jag tänkte att det var bäst att köra till Rödeby först innan jag hunnit handla på mig en massa matvaror så sagt och gjort. Anedningen till att vi skulle träffas var att han planerar att köra trubadurkvällar på Kassabron och hade fått mitt nummer från en krögare i Karlshamn där jag tidigare spelat. Han undrade om jag hade några ideér om upplägg och innehåll. Så jag la fram ett förslag på en kväll antingen mellan 20-00 eller 21-01 som innehåller en musikquiz som tar runt en timme där jag lirar gitarr och ställer frågor typ. Efter det så läser man av läget lite och antingen spelar jag lite musik att dansa till eller så spelar jag lite till innan vi erbjuder möjlighet att sjunga karaoke! Eller om suget finns så kör vi karaoke direkt efter musikquizen. Tror det kan bli riktigt skoj och ägaren verkade tycka detsamma. Så alla jag känner, se till att boka in sista lördagen i Januari för då kör vi!

En kebabtallrik skickades jag hem med och den avnjöt jag på leksakshusets parkering, mums! I rask takt begav jag mig in på leksakshuset för att inhandla några julklappar och när jag kom ut så hade det förvöntade "skitvädret" börjat, det blåste rejält och det hade även börjat regna slask om ni förstår vad jag menar.
Nöjd med mina inköp så begav jag mig till Maxi och köpte på mig en massa middagsmat och andra småvaror.

Hemåt igen i slasket och att anpassa hastigheten efter väglag var nu nåt som var tvunget, väl hemma så finns det ju ingen parkering så en lång promenad med matkassar och julklappar fick det bli. Max tio minuter efter att jag kommit hem, hunnit packa in varorna och tinat upp halva kroppen så ringer bloggmamman och undrar om jag kan möta henne med bile halvvägs från björkholmen då hon fått en avbokad tid hos tandläkaren i lyckeby och måsta vara där inom 30 minuter. På med kläder och möta älsklingen och en rask promenad hem igen. När Axel och jag kom tillbaka så sov han så gott så jag passade på att baka lite till kvällens besök, i form av Carina. Det blev kladdkakemuffins och de blev goda =)

Bloggmamman kom hem från tandläkaren där dom inte sett några fel, utan att hon hade ont kunde bero på att hon "biter" om nätterna. Jag hinner börja göra lite på Axels fotoalbum innan Carina dyker upp och vi avnjuter några koppar kaffe, kladdkakemuffins samt riktigt goda lussekatter som Carina köpt med sig!
Hon hade också med sig "julklappar" med sig till oss, som vi dock fick tillstånd att öppna med en gång! Axel fick en jättefint röd t-shirt med texten "Rock Baby" på och bloggföräldrarna fick en fin ljuslykta samt en cd-skiva med jullåtar, vilket var uppskattat då jag tycker att spotify har väldigt begränsat innehåll i just den kategorin!

När Carina åkt hem så hoppade Axel och jag i badkaret och satt där superlänge, han älskar verkligen att bada! När vi steg upp hade Axels moster Fia kommit på besök och det är där vi är just nu tidsmässigt!

En dag fylld med saker, det gillar jag!

Angående Axels utslag som vi igår var och kollade upp i all hast. Vi fick hydrokortison att smörja med och peppar peppar det har blivit något bättre idag! Hoppas på ännu mer bättring i morgon!

/bloggpappan

2 kommentarer:

  1. Emma gumman, det där med tandpressning är grymt. Du läste väl på min blogg hur rysligt dåligt jag mådde. Ännu idag (4 veckor senare)kan jag inte tugga på den sidan och inte helt friktionsfritt på den andra heller. Ansiktsmassage, avslappning, mungymnastik hjälpte en hel del men min inskaffade bettskena gör att det blir än lite bättre för varje dag. Inte snygg och inte billig, men den gör underverk. Ring om du undrar något - Helle har numret.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Mia, jag har en bettskena, men är inte använd på länge för jag trodde jag hade slutat gnissla tänder...Men så var inte fallet tydligen, enligt bloggpappan! Och när tandläkaren inte hittade något fel igår så sa hon att det kunde bero på att jag pressade ihop tänderna för mycket, man gjorde det speciellt när man var stressad sa dem...O visst, denna hösten har ju inte varit så bra varken för mitt blodtryck eller tänderna säkert, för omedvetet har jag ju säkert varit stressad mest hela tiden...Men nu gör det ju ont i tänderna när jag ska använda min bettskena eftersom tänderna flyttat lite på sig från hur de var när jag provade ut den...Men ska försöka använda den ändå, iaf en del av natten. Sen har jag en tid i början av januari och har det inte blivit bättre så skulle jag gå dit så kanske de kunde slipa till bettskenan lite så den passade bättre! Ja, har man inte problem så skaffar man sig:) Det tar ju aldrig slut! Men hoppas det blir bättre, för värktabletter hjälper inte ett dugg! Jag hör av mig om jag vill ha lite tips! Tack för hjälpen!Kram!

    SvaraRadera