torsdag 2 september 2010

Rapportering från neo-besök

I förmiddags var vi på besök på neonatalavdelningen med Axel. Vi skulle bara väga, mäta och ta saturation (mäta syresättningen) och förhoppningsvis få provsvaren från proverna vi tog för 2 veckor sedan. Skönt att slippa ta prover och därmed slippa sticken! Bloggpappan hade tagit ledigt på förmiddagen så han kunde vara med om vi skulle få ett tråkigt besked på provet.

Axel vägde idag 5020 gr:) Han var 58 cm lång och huvudomfånget 38,5 cm! Han följde alla sina kurvor jättefint! Mest skönt känns det att viktkurvan såg fin ut eftersom han hade lite svårt med viktökningen i början och numera inte äter med någon viss tid mellan matningarna utan när han säger till själv!

Provsvaret hade precis kommit, men ingen läkare hade hunnit titta på det och hade inte tid just när vi var där så sköterskan sa att läkaren skulle ringa upp oss när hon hade tittat på det! Nästan precis när bloggpappan hade lämnat av mig och Axel hemma ringde läkaren! Och provet såg bra ut:) Han hade fina värden av det som skulle kunnat vara problemet! SÅ himla skönt! Och härligt att något går MED oss och inte mot!!

Här nedan kommer 2 bilder tagna på neo på vår numera ganska stora kille!





/Bloggmamman

4 kommentarer:

  1. Guuu va SKÖNT att de proverna var bra!!!
    Idag ska jag och Amalia på stan och kolla lite på vad Axel skulle tänkas kunna bli glad av i doppresent. Ska bli mysigt att gå med dottern så, det har vi inte gjort på så lääänge!:D

    Er lilla pojk är ju ingen liten pojk längre ju - han är ju en stooor kille nu! :)
    ...och så är han ju väldigt lik sin pappa på den nedersta bilden! Vart blev "lillemmautseendet" vägen? ;)

    Ha en BRA dag!

    Annika

    SvaraRadera
  2. Ja, mys ni på stan, är härligt att få göra det ibland!

    Nej, visst är han stor nu!Fia sa med det igår, herregud vad stor han är nu, mamma lär ju verkligen tycka det när hon kommer hem om en vecka!!Och så är det ju!!Och ja, är jättemånga som tycker han är SÅ lik Jocke nu!Häftigt att de små förändras så, eftersom alla sa när han var liten att han var SÅ lik mig:)

    Ha en bra dag du med!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ååååå vad skönt att alla prover såg bra ut Emma.. Han är så fin lilla Axel. Och vad stor han har blivit, helt underbart att se. Många kramar från oss

    SvaraRadera
  4. Ja, Jenny, var riktigt skönt! Träffade blivande mormorn härom dagen så hon fick kika på Axel live! O hon sa att hon trodde du skulle få bli igångsatt...Men hoppas bebisen tittar ut i helgen i stället:) Kram till er med!

    SvaraRadera