tisdag 5 juli 2011

Niklas i Lund, Sam i Stockholm och blankt papper!

Mmm, så rullade Niklas ner till Lund idag för att försöka få reda på vad fan som pågår rent ut sagt! Massor av blodprov togs och framåt eftermiddagen fick jag ett sms från mamma: "Vi har träffat Läkaren nu. De är nästan säkra på att Niklas ha en sjukdom som heter Hemo Fagocyterande LymfobistiocytosΞHLH. Nu ska de med säkerhet fastställa det. Den är mycket ovanlig och drabb högst 2 per år. Det finn 2 sorter en är genetisk. Den måste behandlas med benmärjtransplantation, den andra med cellgift.Det är inte cancer, utan hans eget emunfösvaq som äter upp sig. Men nu håller vi tummarna att de kan ha fel:-( "

Helt sinnesjukt! Men Niklas, du kommer fixa detta!

Under dagen fick vi glädje också! Super-Sam är hemma, efter att ha landat en natt på sjukan i Stockholm så fick han så äntligen åka hem! Grattis till dig och dina föräldrar! Bra kämpat vänner! Kommer sakna dina samtal dock Anders!

Dagens uppdrag för familjen skulle ske på sjukhuset! Först blodcentralen för att lämna blodprov inför stundande operation, så klockan åtta emlade vi Axels båda armveck. När vi emlade så enades vi om att här kommer dom aldrig lyckas hitta nåt att sticka i så det får nog bli ett stick i fingret! Men dra på trissor, på första försöket fick hon ut allt hon behövde och axel snarare skrattade hela besöket än grät! Så fantasstiskt duktig! Efter det bar det av mot ultraljudsudersökning! Blankt papper och oförändrat är en bra diagnos för oss. Man tog också vikten och den låg idag på 9170! Vilket innebär en viktuppgång på ca 200 g på 3 veckor, det tycker vi är bra med tanke på att han ALDRIG är still!

En trött bloggfamiljen tog sedan en lugn eftermiddag ihop. Klockan sex gick bloggmamman för att träna medans jag gick till lekparken, för art sedan gå hem till Jimmy oc Emelie! Dir var vi ikväll bjudna på käk och Axel njöt i fulla drag över att ha en ny lägenhet att utforska. Efter att ha ätit mat med oss ( se bilderna ) så dansade han loss och fick oss alla att skratta till allsång på Skansen! Lagom till det var slut så somnade gullungen!

/bloggpappan

2 kommentarer:

 1. Sänder en tanke och många kramar! Ni är en stark familj och kommer fixa det här med, tycker bara det är så himla orättvist att allt ska drabba er!
  Övriga Lindström-familjen hälsar så gott också :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Anna! Hälsa övriga Lindströmarna =)
  Ja vi är faktiskt en stark familj och detta kommer förhoppningsvis att lösa sig till det bästa! Rättvisa vet jag knappt hur man stavar till längre ska jag säga dig! Men men what to do!

  /bloggpappan

  SvaraRadera