tisdag 7 juni 2011

Trött tisdag...

Natten blev ok trots Axels problem med andningen. När jag kommit in från balkongen hade Axel lugnat sig och andningen var återigen ganska ok. Jag började natten sittandes i soffan med en sovandes Axel hos mig medan bloggpappan fick sova liggandes. Under natten bytte vi så jag fick ligga ner och sova och Axel sov hos honom sittandes. Axel och jag vaknade vid 05 och gick ut på balkongen en stund igen men sedan var det full fart. Vi lät bloggpappan sova en stund till eftersom han idag skulle tillbaka till jobbet efter långledigheten. När bloggpappan gjorde sig redo för jobb passade jag på att få några minuters sömn till!

Vid 7-tiden gjorde den dåliga nattsömnen sig påmind för Axels del och både han och jag somnade en timme. När vi vaknade var det frukostdags. Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och lekte i Axels rum. Lisa hörde av sig och vi bestämde att Olivia och hon skulle komma hit vid lunchtid. Efter tag blev Axel trött igen och han somnade en stund i vagnen på balkongen. Jag passade på att fixa lite här hemma och hann med några minuter i solen. När Axel vaknat dök postgubben upp och han hade med sig ett paket till Axel:) Paktetet var från Axels kompis Sam i Stockholm! Det skickades lagom till Axels födelsedag men tyvärr står det fel adress till oss om man kollar upp den på internet så Sam-familjen hade fått tillbaka paketet. Men med rätt adress så kom paketet fram! Axel tackar och bockar för den fina Sverige-fotbollsdräkten! Han kommer bli supersnygg i den:) Lunch tillreddes och Axel åt ok med makaroner och korv.

När Lisa och Olivia kom blev det lite lunch till Olivia och oss vuxna och efter detta gick vi en promenad över stan. Vi köpte glass på glassiären då även moster Amanda följde med. Efter det gick vi till Hoglands park och lekte lite i sanden och gungade.

Hemma igen var det dags för middag men nu var det totalstopp för mat in i Axels mun...Hela dagen har Axel varit rättså grinig och klängig på mig. Han, som brukar kunna leka för sig själv om det är något jag måste fixa, blev ledsen så fort jag satte honom på golvet. Andningen har varit ok under dagen, men man hör att det är lite tungt för honom. Vi har försökt underlätta för honom genom att ge inhalationer. Men när bloggpappan kommit från jobbet beslöt vi oss för att ringa till Barnavdelningen för att höra vad läkaren tyckte vi skulle göra. Det var en doktor som vi hade på neo när Axel var liten som var tillbaka här på sjukhuset nu, och han kom ihåg vår lille skrutt. Han tyckte vi skulle komma in för syremätning och så han kunde lyssna och kolla på honom. Det tog sin tid på barn, men till slut var det Axels tur. Doktorn hörde att det var lite tätt i luftvägarna, diagnos: falsk krupp. Han såg även lite rött i halsen, vi hoppas det går tillbaka! Annars var syresättningen kanon, skönt det! Axel fick lite betapred innan vi åkte hemåt, men det var nog inte mycket som hamnade i munnen då det skulle sprutas in med spruta och Axel är specialist på att spotta ut det igen...Är inte första gången han får medicin i spruta om jag säger så....Vi fick i alla fall cred av sköterskan för att vi gjort rätt igår när han blev tät i andningen och det känns ju alltid bra:) Just nu sover Axel gott och har så gjort sedan vi kom hem. Han var så trött till slut på sjukhuset att han somnade snabbt här hemma under vällingätandet.

Hela min familj var samlad här sedan för att kolla in Sverige-Finland i fotbollskvalet. Rolig match var det men nu väntar sängen för bloggpappan och mig. Vi är ganska trötta kan jag säga... Och hoppas på en bättre natt än den förra!

/Bloggmamman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar