måndag 13 december 2010

Lucia och åter Lucia!

Idag är det Lucia, är det någon som missat det. Och Lucia innebär lussetåg på bloggföräldrarnas jobb, etn mycket trevlig tradition som brukar vara mycket uppskattat av föräldrar, syskon och såklart av barnen som bara älskar att få bli lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar, pepparkaksgubbar och gummor och allt annat man kan vara. MEN det brukar också innebära ett hiskeligt arbete för oss pedagoger, men ej så i år för bloggföräldrarna. I år kunde vi bara dyka upp i god tid innan och njuta av de underbara barnens sång.
På bloggmammans jobb hade man lussetåget utomhus så Axel fick vara med där medans bloggpappan åkte till sitt jobb och värmde sig inomhus!

Men innan dess så kom ett fantastiskt fint lussetåg hem till oss. Vid tio-tiden så knackade det på dörren och där möttes vi av en skönsjungande Lucia (Åse) och två tomtar (Morgan och Hjalmar) samt en rejält pimpad barnvagn. Vi fikade och umgicks i mängder och Hjalmar visade Axel hur man skulle krypa, stå upp och äta ur flaska själv. Oj vad stor och duktig han blivit!

Därefter åkte vi till våra jobb som jag nämnde innan.

Något kryptiskt skrev bloggmamman igår att vi var och kollade lite, idag ringde vi lite!

När vi kom hem så gjorde jag mig i ordning för att åka till pung-doktorn på lasarettet, han sa att min cysta var 3 mm stor och bara var av vatten, så ingen fara där. Det enda som hjälper är operation men han trodde att det skulle vara ett onödigt ingrepp då bieffekterna och risken vid en sån operation skulle vara större  jämfört med hur det är idag. Så jag biter i och håller koll på om den blir större för då kanske operation är aktuellt.

När jag kom hem så var Fia och hälsade på bloggmamman och Axel. Dom hade precis ätit gröt och Axel hade ätit som en besatt. Bloggmamman var så stolt över sin son, och även Fia såg stolt på sitt gudbarn.  Sen pös dom iväg på promenad och har inte dykt upp ännu, Axel har nu somnat på mitt bröst och jag tycker livet är rätt trevligt!

Morgondagen bjuder på vaccination till Axel, det är hans 5-månaders vaccination som ska tas något försenade pga operationen. Klockan 11 kommer bvc-sköterskan hem till oss och då ska hon också få titta på Axels utslag som vägrar lägga sig. Han kliar så fort han får chansen och under natten hade han fått stora rivsår på magen. Stackaren.

Bjuder på bilder från tidigare i veckan samt från dagens lussepojkar!

/bloggpappan

5 kommentarer:

 1. Helt klart den sötaste pepparkakan jag sett. Ever!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Vilken fin liten pepparkaka. Såg den inte under overallen. Tack för en trevlig eftermiddag. Kram

  SvaraRadera
 3. han är så gullig i sin pepparkaksdräkt.
  TACK för julkortet Axel, (med familj).
  Och han till och med når sina leksaker, han är stor nu, men så har jag inte sett honom sedan dopet.

  kram till er alla tre

  SvaraRadera
 4. det kanske inte var Axel i tomtedräkt, ber om ursäkt för mitt misstag, men så har jag ju inte sett honom sedan dopet heller.......Förlåt Axel!!:(
  Så blir det när man är för snabb i vändningarna...

  SvaraRadera
 5. Du är välkommen att besöka karina, bara hör av dig! Kram

  SvaraRadera