torsdag 22 juli 2010

Lugn dag på sjukhuset!

Idag har varit en lugn dag. Vi har knappt gjort något känns det som, bara varit! På ronden i morse sa läkarna att vi skulle få träffa en sjuksköterska från lungmottagningen för att få info om syrgas i hemmet, eftersom Axel kräver lite syrgas för att hålla syresättningen på godkänd nivå. Så i morgon 10.30 ska vi få den infon! Finns allting hemma som vi skulle behöva för att ta med syrgas hem så kanske vi får komma hemåt i morgon om vi känner oss bekväma med situationen och allt fortsätter som nu... I morgon ska vi även ta lite nya prover. Det var ju några dagar sedan nu och man vill se hur värdena ligger. Läkarna har även satt in en extra dos vätskedrivande medel så man vill ju se hur kroppen reagerar på det.


Sjukgymnasten var här på förmiddagen. Vi har fått lite tänjövningar av henne för Axels nacke. Han oftast legat på vänstersidan eftersom syresättningen varit bäst då och det har gjort att han har blivit lite stel i nacken, vilket märks av att han har lite svårt att vrida huvudet åt ena hållet. Men med lite tänjövningar och att vi tänker på hur han har huvudet ska detta kunna rättas till!


Moster Fia har varit på besök idag, skönt med en annan röst ibland än bara våra:) Nu ikväll kommer Axels mormor hem från Kosovo och stannar i 2 veckor! Ska bli kul att se henne igen för det är ju lite annorlunda att träffas än att bara prata i telefon! Så får försöka ses nån dag!! Tror hon tycker Axel har vuxit jättemycket för det är ca 1,5 månad sedan hon såg honom!


I kväll badade Axel innan han åt vid 6-tiden! Det tyckte han var mysigt som vanligt! Han är helt tyst i baljan och bara tittar med stora ögon och njuter:)

Bilden är tagen på neonatalavdeningen i Karlskrona, då Axel badade för första gången sedan födseln!
/Bloggmamman

2 kommentarer:

  1. ...ja nog tyckte jag allt att han verkade mindre på badbilden!...;o)

    Hi, hi...tänkte på det där med lite stel nacke...bara vänd åt ett håll. Kom ni ihåg att han kusin E faktiskt ocksåalltid bara vände huvudet åt ett håll? Jag tyckte alltid det var lite småkul att tetas med honom och la honom på "fel" håll...;D

    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Härlig blogg och ljuvliga bilder på en ljuvlig unge!!! :)KRAM Cilla

    SvaraRadera