söndag 6 maj 2012

Mycket som händer!

Ja det är verkligen fullbokade dagar för familjen just nu! Fredagen gick i moll då det var dags för pappas begravning. En fantastiskt fin begravning var det men galet jobbigt som ni säkert kan förstå! Axel var på förskolan under tiden då vi ansåg att han absolut inte hade något behåll av en begravning och dessutom behövde bloggmamman och jag varandra till 100%. Efteråt var det mottagning hemma hos mamma och alla fick äta smörgåstårta och dricka kaffe tills de storknade! Det var fantastiskt också att se alla som ville ta farväl av pappa i kyrkan. Cirks 90 personer var på plats vilket visar vilken fantastisk pappa, farfar, arbetskamrat och kompis han var!

Fredags eftermiddagen spenderades med att hämta lite singel hos Tomas och Linda. Sen var det soffan som gällde i fem minuter innan vi somnade som stockar allihopa.

Lördagen inleds med att Axels förkylning tar ny fart och hostan ökar, andningen blir tätare och näsan rinner mer. Området kring Ögonen ser också vätskefyllt ut. Vi är på vippen att åka in till sjukhuset men väljer ändå att avstå efter lite övervägande. Istället fick vi besök av Åke och Ann-Sofie som kom med blommor och plantor till axels trädgårdsland. Så nu finns där ännu mer rabarber, det finns ännu fler jordgubbsplantor. Det finns också gräslök och hallonbuskar. Tack så hemskt mycket! Axel fortsatte vara hängig under eftermiddagen och vi anade nästan att sjukhuset skulle få sig ett besök under söndagen.

Mycket riktigt så vaknar axel tidigt och får knappt nån luft. Han är supertät så bloggmamman tar steget ut i den kalla luften för att försöka vidga luftvägarna lite. Vi har en nubinett här hemma som vi kan inhalera med men den kräver att man andas djupa andetag själv i en mask som måste tryckas mot ansiktet för att man ska få i sig något vilket förstås inte är jättekul eller Jätteenkelt när man från början in får nån luft alls.

Efter att återigen ringt sjukhuset så åker vi idag in. Där blir axel undersökt grundligt och får även ställa sig på vågen. Saturationen visar 95% vilket är okej oh vågen visade 10.880 vilket innebär art han stått still sedan förra vikten för nån månad sedan.
Sedan lyssnar doktorn på lungorna och bestämmer att det ska inhaleras ventulin i en pari. För den som inte är insatt i vad det är så kan jag meddela att det är maskin att inhalera med så istället för att "suga" i sig medicinen som i nubinetten så får man här medicinen "sprutad" mot sig och behöver bara andas in "röken". Masken behöver dessutom inte tryckas mot ansiktet utan kan vara nån centimeter ifrån!

Inhaleringen på sjukhuset gjorde verkligen susen och eftersom resultatet var så bra så var doktorn så generös och erbjöd oss att låna hem en sådan maskin. GALET bra! Nu slipper vi åka in varje gång han blir förkyld!

Kan också meddela att det inte är några som helst problem att få honom att andas i den nya masken! Duktiga gossen!

Efter att ha lämnat sjukhuset och hunnit äta lite på hemmaplan så var set läggdags för lilleman! Medans han sov så körde bloggmamman och jag igång motorerna för att få nåt gjort denna söndag! Bloggmamman tvättade och städade av bilen ut och invändigt medans jag grävde ur de igenväxa rabatter som vi hittat under allt ogräs! Sen blev det markduk på och därefter singel, det blev faktiskt rätt bra ;)

Sen så planterade bloggmamman lite av de blommor hon fick i lördags medans jag vattnade allt nyplanterar!

Efter middagen så styrde vi bilen mot stan och med oss hade vi en riktigt pig kille, så pigg som han var i eftermiddag har han inte varit på flera, flera dagar! Först blev det ett besök hos axels mormor och morfar och sen till moster Fia för att låna hem hennes bil! Hos mormor och morfar fick Axel present från Ryssland, ni vet en sån där docka i massor av delar i varandra! Bloggmamman fick också en present i form av en linnehandduk köpt på en marknad i Moskva!

På vägen hem köpte jag lite gräsfrön som jag sådde i den jord jag förberett under dagen. Vår gräsmatta är lite kuperad men det ska det bli ordning på nu när vi fyllt ut med lite jord och nu sått gräs! Återstår att se om det växer nåt!

Nu är det soffa!

/bloggpappan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar