söndag 8 maj 2011

Dag 4, även kallad den underbara dagen!

Idag var det dag fyra för oss i Stockholm. Det var sista dagen här innan vi imorgon beger oss hem mot Blekinge igen. Det var också den finaste dagen rent vädermässigt, solen sken som aldrig förr och korta jeans med tillhörande tunn tröja var inga problem. Vi hade även bestämt att denna dagen skulle innebära en tur ut på Djurgården och ett besök på skansen där, och med facit i hand kunde vi inte valt en bättre dag rent vädermässigt.

Dagen började relativt tidigt med att hela familjen steg upp för att göra sig i ordning, efter en stund tvingade även bloggmamman upp Amanda ur sin sömn så hon skulle hinna göra sig i ordning. Bloggmamman slängde ihop en pannkakssmet och gjorde pannkakor att ha med till lunch, så goda! Runt halv tio så rullade bilen mot stan.

Vi parkerade bilen en bit ifrån skansen och en rask promenad senare var vi framme. Vilken underbar dag vi hade. Hela besöket var ett enda stort leende, hela familjen bara njöt. Axel var på sitt bästa humör och.... ja allt var bara underbart som ni förstår. Det är så här man vill ha det jämt! Vi strosade runt och kollade in alla djur som fanns där, och även om man ju vet hur alla ser ut så är det ändå riktigt skoj att kika på dom live. Det som roade mig mest att kika på var nog Björnarna, vargarna, sälarna samt babianerna.

Jag lyckades även dra ett underbart roligt skämt när vi stod och tittade på Järvarna. Bloggmamman säger: Ja, där är en, men var är alla andra....? Jag svarar: Dom kanske inte vågade....!! Hoho!

Efter ett tag så fick vi sällskap av Super-Sam och hans föräldrar och jisses va kul det var att träffa dom igen. Sam har växt ytterligare och börjar bli stora killen han också. Vi lunchade på bloggmammans goda pannkakor och sen gick vi vidare på Skansen. Vi åt glass, lyssnade på livemusik och njöt av det underbara vädret, och Axel fick också åka sin första karusell. Att dömma utav bilderna så undrar jag vem som hade roligast!

GIvetvis så kikade olyckan fram också, det var bloggmamman som råkade illa ut denna gången. Hon missade en nivåskillnad och stukade foten riktigt rejält, hon bar även på Axel samtidigt och med viss skicklighet och lite tur så lyckades hon stå upp. Kändes inte så mycket i början men efter ett tag så gjorde det så ont att det knappt gick att gå. Hon är dock envis som en åsna så hon tog sig igenom dagen och blev undeerbart ompysslad av Sam-mamman när vi kom dit!

Ja, när vi alla var nöjda med Skansen besöket så begav vi oss mot Sam-familjens residens. Ett kanonmysigt hus en bit utanför storstan. Här kikade männen på Man utt mot chelsea samt lite vm-hockey, sen så bjöds vi på underbart god mat i form av grillad fläskfilé, en riktigt god sallad och pommes, en chili.bearnaise till detta och allt satt som en smäck! Efterrätt bjöds det också på, kladdkaka med grädde och glass....mums!

Nu är vi hemma igen, bloggmamman med sin ömma fot, axel sovande i sin säng och jag kämpande med bilder och detta inlägg, men nu är det läggdags! Bilderna är från lördagen och söndagen!

Lördag!



Söndag!!











/bloggpappan

2 kommentarer:

  1. Tack för en superhärlig dag och kväll! Det var sååå kul att träffas! Hoppas att foten är bättre Emma! Hoppas också att resan hemåt har gått bra!

    Vi hörs snart igen!
    Kramar från Sam-familjen

    SvaraRadera
  2. Åh vad underbart ni har haft det. Underbara sthlm, superskoj med skansen. Mysigt med familjesemester =) Roligt för er att träffa Sam och hans familj!! Emma din stackare vila upp din fot. Kram kram

    SvaraRadera