fredag 20 maj 2011

Axel 1 år!

Ja, som ni alla vet så är det idag Axels 1-årsdag:) En milstolpe att komma ihåg, ett år med både lyckliga och otroligt jobbiga stunder är över och förhoppningsvis återstår det många många födelsedagar för vår underbara lille prins! En dag som denna är man mycket lycklig som förälder men också lite eftertänksam, många tankar där man tänker: för ett år sedan hände det här och det här...Just idag för ett år sedan var Axel inte ens född. Han spurtade snabbt mot slutet och hann med att få sin dag just den 20 maj! 23.25 kom vår prins till världen! De första timmarna var vi bara oerhört lyckliga innan allt vändes till olycka...Men idag har vi det bra, så vi är lyckligt lottade känner vi! Den 21 maj 2010 är en dag som jag helst vill glömma, en så himla tung dag, men den 21 maj 2011 hoppas jag kommer bli fylld med lycka då vi ska ha ett stort kalas med släkt och vänner i morgon. Vi har fixat och donat en hel del inför kalaset även idag och har lite att fixa med i morgon också, men vi känner oss förberedda och behöver inte stressa för att få allt klart, tror jag i alla fall:)

I morse vaknade Axel vid 6-tiden, precis lagom så vi hann fira honom innan bloggpappan skulle åka till jobbet. Vi sjöng och han fick paket i vår säng. Paketen var inte jätteintressanta utan det mest spännande var det födelsedagståg som stod på brickan med ett ljus tänt:) Även efter att vi släckt ljuset var det ändå tåget som var det mest intressanta! När bloggpappan åkt till jobbet mös Axel och jag och lekte och donade. Det blev frukost och vi packade ihop oss för vi, tillsammans med moster och kusin Edvin,  skulle åka på Axels första allmänna sångstund ! Den skulle vara utomhus och det passade ju oss perfekt:) Och vädret visade sig från sin bästa sida, så vi hade en mycket härlig förmiddag utanför Nättraby med sångstund, tipspromenad och korvgrillning. Axel verkade gilla sången mycket, han skakade sin maracas och dansade med i en del av sångerna! På hemvägen var han så trött så trött, så han somnade till och med utan nappen! Han sov i 2 timmar och blev firad av moster Fia när han vaknat! I paketet låg ett par dundersnygga blåa adidas-gympadojjor!

Eftermiddagen har gått till tårtbak och massa lek med Axel och Edvin. Axel går numera mellan alla möbler i sin höjd, fram och tillbaka så det gäller att vara med och flytta saker som han inte bör vara i närheten av eller som han kan göra sig illa på. Sötaste lille killen har blivit stor!

Ikväll kom Jimmy och Emelie på besök för att fira födelsedagsbarnet! Dom hade också ett paket med sig till vår bortskämda lille gosse, och det var en cd-skiva med barnlåtar där dom sjunger Axels namn flera gånger och den kommer med all säkerhet att uppskattas. Han fick också en liten fotboll som kan bli en handduk om man lägger den i vatten! Vi åt tacos och mot slutet av måltiden orkade inte födelsedagsbarnet längre utan det blev välling och jag kan säga att det tog inte många minuter innan han somnade i sin säng. Jag tror han är mycket nöjd med sin dag, för även denna dag har det varit mest leenden:)

En härlig dag är snart till ända men förhoppningsvis blir morgondagen lika bra och vi hoppas på fint väder så vi kan vara utomhus på kalaset! Nu väntar snart sängen, för jag kan säga att mamman är nog minst lika trött som det lilla födelsedagsbarnet:)
/bloggmamman

2 kommentarer:

  1. Ett stort GRATTIS till underbart söte lille Axel (en dag försent, sorry)! Ser att han firades ordentligt, härligt!!! Kram från hela familjen Malmborg

    SvaraRadera
  2. åh vilket härligt sista kort! :-)

    SvaraRadera