fredag 15 april 2011

Fredag igen!

Vips och så var fredagen här igen. Dagarna rullar på i ett rysligt tempo och det är bara att haka på kroken och försöka hänga med.

Bloggmamman och Axel hade bestämt sig för att hälsa på bloggmammans arbetskamrater på Bastasjö förskola så strax efter att familjen ätit frukost ihop och jag gett mig av mot jobbet så begav sig även dom iväg. På förskolan så lekte Axel för första gången i en sandlåda och det var med stor nyfikenhet han gjorde detta, och hade han bara fått så hade han även ätit lite av sanden. Istället för sand så fick Axel gröt att äta utomhus och herregud vad han åt, bloggmamman trodde hon gjort på tok för mycket gröt men allt bara försvann ner i hans lilla mage.Han tyckte väl att det gäller att visa sig från sin bästa sida när det är massa vuxna och barn runt omkring. Efter besöket på förskolan så bar det av en kort bit mot Hässlegården där bloggmammans mormor och morfar bor. Där fikade dom och busade i mängder.

Under tiden bloggmamman var hos sin mormor och morfar så ringde telefonen från dolt nummer. Alltid lite nervöst då det i 9 av 10 fall är sjukhussamtal. Mycket riktigt så var det från självaste avd. 67 i Lund, dom hade bokat in Axel för återbesök och undersökning inför nästa operation. Detta sa dom att det skulle ske cirka 6 månader efter förra operationen och det kommer det ganska exakt att vara. Den 4:e maj klockan 7 ska undesökningarna börja. Ultraljud, EKG, Lungröntgen samt en magnetröntgen. Den sista röntgen kommer att ske halv två och då måste han sövas. Usch och fy fan i helvete rent ut sagt! Men så här några veckor innan så är man nästan mest skrämd inför tanken att han ska vara fastande från sju på morgonen fram tills att  dom söver honom halv två, stackare!
Vi kommer att åka ner till Lund efter att jag slutat jobba på tisdagen vid fyra och sen spendera natten på patienthotellet, känns bäst så istället för att köra tidig morgon och stressa ner på onsdagsmorgonen.

Vi hade ju tänkt att åka till stockholm och hälsa på Axels moster Amanda den helg som kommer efter Axels undersökningar. Planerna var att åka torsdag eftermiddag för att sen åka hem söndag, och jag tror vi behåller dom planerna om bara Axel mår bra efter sin narkos och allt.

När bloggmamman och Axel tagit sig till stan igen så gick dom en promenad och gick mot en lekpark så att Axel skulle få gunga lite. MEN när dom kom fram så hade dom monterat ner bebisgungan, tillbaka till en annan lekplats men väl framme så var Axel så trött att han somnade. Bloggmamman traskade hem istöllet och satte på en gryta med några potatisar till Axel och passade även på att få lite egentid. Lite väl mycket dock då hon efter en stund vaknade i soffan och potatiskoket hade kokat torrt...tur ska man ha!!

Efter ytterligaer en stund var det min tur att komma hem och få ta helg. Jag hade på vägen hem hunnit ta en sväng förbi min kusin, Tobias, för att låna en systemkamera som han inte använde. Jag hade först planer på att köpa en, men kusinen erbjöd mig ett lån och därefter ett eventuellt köp. En bra deal då jag verkligen hinner se om vi har dels användning av en systemkamera och vad jag dels behöver i materialväg. TACK Tobias! Bloggmamman var dock inte lika nöjd då den pryl- och teknikgalna pojkvännen kom hem och inte ville något annat än fördjupa sig i sin nya teknikpryl!

Axel fick sig ett kvällsbad innan han slukade sin välling och medicin, sen somnade han så gott i sin säng. Han är så himmla duktig, somnar så gott som alltid utan problem i sin säng. Det krävs ibland att man står kvar en stund tills han kommit till ro, men det är ju förståligt! Medicinen ja, gud vad smidigt vi har fått det. Innan så delade vi en kapsel för att få ut pulvret och därefter blanda det med sterilt vatten och därefter ge det till honom i nappflaska blandat med NAN. Nu har vi i stället för Acetylsalicylsyra fått trombyl som är en tablett, den delar vi med en inköt tablettdelare och ger med två till tre skedar puré. Smidigt var ordet. Innan fick vi ju blanda både nan och välling varje kväll plus strulet med att dela kapseln. Visst tycker ni att man kunde gett det välling men vi, eller jag, tyckte att vällingen var för grynig och för mycket fastnade längs med kanterna och vi var därför rädda att han inte fick i sig all medicin, NAN däremot är ju mycket tunnare och lättflytande. Men som sagt, nu slipper vi det.

När Axel somnat så avnjöt jag och bloggmamman varsen bakpotatis med goda röror till. Så gott. Sen åkte smågodiset fram och nu ligger vi och jäser i soffan.

Morgondagen är som vanligt fullspäckad för oss. Vi ska för första gången besöka Wachtmeister galleria med Axel, eller nu ljög jag lite. Vi ska springa igenom fort som fanken och ta hissen upp, toksnabbt, till hotellet som ligger där. Där jobbar min arbetskamrat Maria lite extra och imorgon ska vi njuta av den goda hotellfrukost som serveras där! Hoppas att dom är folktomma imorgon =) bacillskräckens drottning och kung med deras prins gör i vilkert fall som entré där imorgon!

Därefter så åker vi så sakteliga mot mina hemtrakter, Fur. På vägen dit stannar vi förstås på Holmsjö marknad för att köpa marknadsgodis och förhoppningsvis njuta av solskenet! Efter marknadsbesöket drar vi mot slutdestinationen fur och Axels farmor och farfar. Där blir det grillning och umgänge!

Ha en trevlig fredag vänner!

/bloggpappan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar