fredag 11 februari 2011

Tidig dag, fika och fondue!

Yes, idag var jag tidig på jobbet vilket innebär att jag var hemma cirka halv två! Så skönt. Väl hemma så möts jag av bloggmamman som precis kommit hem från promenad. Med sig hem hade hon syster fia och Axels kusin Edvin som minsann fått blivit hämtad från dagis av mostrarna och Axel. Dom hade också stannat till vid Gylles och köpt med sig fika. Tack Fia.




Efter fikan så skyndade vi oss ner till tvättstugan för att hinna slänga in några maskiner tvätt innan försäkringskassan skulle ringa. Bloggmamman hade bokat för nån vecka sedan att dom skulle ringa idag klockan tre för att dom ville diskutera lite om vårdnadsbidrag som vi sökte för länge sedan. Tror ni nån ringde? Nä.
Vi hade ju inte styrt hela dagen heller efter detta samtal, nä då!

När vi några minuter efter halv fem insåg att det inte skulle ringa någon så kastade jag och Axel in handduken och drog ner rullgardinen.

En halvtimme senare vaknade vi upp samtidigt lite piggare och redo för en fortsatt trevlig fredagskväll. För ikväll skulle ju bloggmamman och jag inviga det fondue-set som jag köpt åt oss. Vi hittade ett recept som lätt gott på en fondue på nätet och satte igång. Det blev suveränt gott och allt blev som planerat. Vi hade lövbiff och kycklingfilé, champinjoner, paprika och lök som "doppade" i fonduen. Till detta hade vi en underbar potatisgratän och en vitlökssås plus en fetaostsås. Återigen, sjukt gott! Ett glas vitt vin slank också ner!



Nu har vi dragit oss tillbaka till soffan och bara myser. Det som står på schemat innan läggdags är på spåret via svt play och sen är det minsann godnatt!

Ha en underbar fredag vänner!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att se lille Edvin med på en härlig eftermiddagsfika hos kusinen. Det är alltid roligt att bli hämtad tidigt för att göra något kul. Det var ju riktigt goa och fina bakelser som moster Fia köpt med sig.
    Middagen såg ju helt underbar ut, det är ju bara SÅÅÅÅÅ gott med fondue. Vad härligt att ta en eftermiddagslur bara så där, killarna ser bara helt underbara ut där de sover gott.

    Skönt att ni fick lite fredagsmys iaf trots att FK aldrig hörde av sig...............sorry!!!
    Kram på er alla 3.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det spännande att få sluta tidigare och hitta på något kul!Och vi tycker det är minst lika kul att få umgås med den stora prinsen, Edvin!

    Fonduen var supergod! Det blir fler gånger!

    Mmm, mysigt att få ta en liten nap sådär på eftermiddagen, och tillsammans med vår lilla skrutt ännu härligare!

    Kram till dig, Karina!

    SvaraRadera