söndag 27 februari 2011

Lugna gatan!

Sista söndagen i februari har varit en lugn sådan! Vi har bara varit hemma idag. Vi har tvättat och umgåtts hela familjen. Bloggpappan har varit och storhandlat och Axel och jag tog en promenad till mormor och morfar för jag behövde lite förklaring på mitt stickmönster! Nu sover Axel och bloggpappan och jag myser i soffan och väntar på Solsidan!

Axel har haft en liten "knöl" som såg ut att vara fylld med något och så sprack den där knölen och det rann ut något. Jag trodde det var en svullen hårsäck som spruckit, men vet inte riktigt längre. Den första knölen kom för ca 3 veckor sedan ungefär men nu har det kommit nya, och flera stycken... Idag när Axel badade såg vi att det var många på samma ställe och det såg ut som en bula i huvudet. Han är även röd runt detta område. Så idag ringde vi faktiskt till neo eftersom det är Axels ställe att få vård på och fick prata med en läkare som tyckte vi skulle börja behandla det med klorhexidin och smörja en receptbelagd salva på det med. På tisdag ska vi till neo på kontroll så då skulle en läkare kolla på det. Läkaren tyckte vi skulle hålla oss så långt bort från barnavdelningen som möjligt just nu med tanke på alla maginfluensor, RS-virus med flera infektioner som finns där...Så han tyckte vi kunde avvakta läkarbesök till på tisdag som sagt. Axel verkar inte känna av det han har i huvudet, men det ser inte så fräscht ut. Vi hoppas det går över med den behandlingen vi har fått nu!

6 kommentarer:

 1. Usch då....men att det ser illa ut brukar vara ett bra tecken på att det inte är så illa.

  Krya på er iallafall.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Då hoppas vi på det, Mia! Tack för omtanken! Kram!

  SvaraRadera
 3. Aj, såna som brukar göra så ont när de spricker, om det nu var hårsäckarna... Men de små verkar på många sätt så mycket tuffare än oss stora töntar. Inte minst Axel, Tuffa Axel!

  SvaraRadera
 4. Ja, du Frida, håller med dig om det nu är hårsäckarna som spricker! De brukar ju ömma som bara den, men det verkar ju som sagt inte göra ont på Axel. Jag kan tvätta och smörja utan att han reagerar...Men tyckte det var fler idag så blir nog bra att läkaren tittar på det i morgon! Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte, men om det inte är hårsäckarna så kan det ju vara svinkoppor han fått! Och då är det inte så mkt att göra än att vänta ut dem och kanske smörja lite microcid! Hoppas ni får svar i morgon tisdag:)
  Ha det så bra!

  Caroline

  SvaraRadera
 6. Usch stackaren.. Säger som många andra ajaj.. Hoppas det inte svider för mycket på lilla tuffingen och hoppas ni får något svar på vad det kan vara imon. Lycka till :o) Kommer förresten hem några dagar nästa vecka. Hör av mig så kan vi ju ta en promenad runt den stora staden ;o) Kramar

  SvaraRadera