söndag 19 december 2010

Trevlig lördag och även söndag! Bildbomb!

Igår kväll kom Jojjan och PM på besök och vi bestömde rätt snart att vi skulle passa på att klä den gran jag tidigare på dan inhandlat. En parantes här: Jag fattar inte varför jag alltid ska ta på mig sådana uppdrag. "Jo men visst jag kan åka och köpa den och visst ska jag köpa en fin till dig också sofia!" Mmm, visst så låter det, men när jag kommer fram till första granhandlaren så sätter ju osäkerheten in, fan jag hittar ingen fin och definitivt inte två fina... så vidare till nästa ställe... inget där heller, tillbaka till förra... fortfarande ingen som passar... åker till ett annat... slut! Bestämmer mig tillslut för att åka tillbaka till stan för att köpa en vid fisktorget, men ut från matbutiken så springer jag ändå på två granar som faller mig i smaken. Men in i det sista så undrar jag om granen till Fia skulle få godkänt! Blev rätt bra tillslut har jag hört!

Åter till lördagskvällen, vi skulle klä granen som sagt och vi fyra fick god hjälp av Captain Morgan som kom på besök precis lagom till beklädningen, mmmm gott!! Granen blev riktigt fin och i ljuset av granbelysningen satte vi oss ned och spelade rapparkalja, och bloggpappan vann, förstås!

Vi kom i säng rätt sent och vid tvåtiden så vaknade Axel och ville ha mat. Vi har väl funderat ett tag på om Axel skulle kunna sova en hel natt utan att äta så av nån anledning kom det sig att vi skulle försöka få honom att somna om inatt utan mat. 45 minuter senare så var han fortfarande ledsen och jag fick psykbryt. Plötsligt slår nåt till i mitt huvud och jag undrar vad vi pysslar med, här vaknar stackaren jättehungrig och vi försöker att få honom att somna om genom att klappa honom i baken! Upp ur sängen hoppar jag och slänger ihop 170 ml ersättning och en kvart senare sover han som en stock! Jag vet att teorierna är många kring detta med att buffa/klappa barnet til sömns utan mat är oändliga och att man egentligen ska vänta ännu längre än 45 minuter, menjag undrar verkligen om det är riktigt rättvist! Jag menar hade jag vaknat mitt i natten skithungrig inte hade jag blivit lyckligare/mättare av att bli bankad i rumpan! MEN jag vill poängtera att detta är väldigt individuellt och precis vad man tycker och tänker och inget är rätt och inget är fel!

Jag fick sovmorgon idag och när jag vaknade så hade bloggmamman och Axel fixat frukost och tänt upp det fjärde ljuset. En mysig frukost föjdes åt av 5 maskiner tvätt och paketinslagning! Medans tvättmaskin och tumlare gick heta så passade bloggfamiljen på att slå in julklapparna. Axel var riktigt intresserad av sina klappar  men roligast var nog ändå att äta på julpappret! Tyvärr färgade det röda av sig lite. Något som Axel verkligen har blivit duktig på är att sitta. Vi satte honom bredvid oss på golvet medans vi slog in klapparna och 45 minuter senare har han inte ramlat en enda gång. Inte ens vinglat till och har inte gnällt över att han inte orkar sitta heller! Stolt pappa.

Sen bar det av mot Axels mormor och morfar för att äta lite middag, köttfärslimpa och potatis blev det. Riktigt gott! Axel satt också med vid matbordet och smaskade på gröt. Hos mormor och morfar fanns en tripp-trapp stol som Axel fick sitta i, och detta fixade han galant, och som han åt sen... hur mycket gröt som helst! Vi kikade förstås också på handbollsdamerna som idag inte riktigt räckte till men får ändå klart godkännt av Axel och bloggföräldrarna.

När vi kom hem så var Axel trött så det var läge att göra mat till honom innan läggdags. Vi hade sen tidigare bestämt att vi ikväll skulle testa blanda välling och ersättning för att vänja honom vid smaken av välling då vi tror att det kan få honom att vara mätt längre och sova längre om nätterna. Vi fick dock börja med att ge 30 ml ren ersättning blandat med  hans blodförtunnande medicin då vi inte visste om han skulle äta välling-blandningen. Men det gick verkligen över förväntan och Axel åt upp 140 ml av blandningningen som var blandad 50/50. Återstår att se om det gör någon skillnad på hans sömn.

Oj vilket inlägg, säkert lite svammelaktigt också, men så blir det när man skriver direkt från huvudet! Jag slänger även med en bildbomb från de senaste dagarna! SE UPP!
















/bloggpappan

6 kommentarer:

  1. Jag bara ÄLSKAR dessa här bildbomberna!!! =D

    Blev lite full i skratt när jag läste ifatt mig nu efter att ha kommit hem från Köpenhamnshelgen, och kom till bloggskolan. Inte är ni några B-kändisar inte! Nä riktiga kändisar minsann!...för mig alltså! ;D

    Kram på er!

    Annika

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Det är så skönt att våra killar mår så bra! Axel har ju blivit en riktigt stor kille! Det går verkligen framåt!

    Stor kram från Sam-familjen!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle också testa det där med buff i rumpan häromnatten, men jag vek mig för hans gråt. Så klart han ska få mat om han är hungrig. Sen sover ju C ganska länge på morgonen så det gör inget om jag får gå upp en eller två gånger om natten.

    SvaraRadera
  4. Ja, Annika, för dig är vi ju kändisar, haha, men för allmänheten är vi nog ganska intetsägande! Men vi tycker det är kul att skriva, tror egentligen det är huvudsaken!

    Sam-mamman: Visst har han blivit stor, vår Axel! Och er lilla kille växer ju han också! Härligt att det går framåt för dem! Såg bilderna på facebook, superfina!

    Eleonore: Ja, visst ska han få mat om han är hungrig:) Axel är ju tyvärr ingen sjusovare på morgonen, men känner att det där nattmålet tar betydligt kortare tid än om vi ska buffa honom till sömns, iaf nu till en början! Och om man ska orka gå upp med honom vid 6-7tiden så är alla minuterna man får ihop viktiga! Så känns det iaf nu, får väl se om vi ändrar oss längre fram!

    SvaraRadera
  5. Klart han ska ha sin mat!...jäklar va förbannad jag hade blivit om någon hade bankat mig där bak, istället för att jag fått äta när jag är hungrig!!!....men jag tror i och för sig inte någon vågat sig på det...;)

    Ha en BRA dag!

    Annika

    SvaraRadera
  6. ja, det finns ju inte något värre än att försöka sova när man är hungrig. Så varför ska små barn behöva sova när de hellre vill ha lite i magen för att kunna sova. Fortsätt ni med det, jag tycker han är så go den lille Axel.

    Han är verkligen duktig på att sitta och hänga med juklappsinslagningen. Så stor.
    kram

    SvaraRadera