torsdag 23 december 2010

Bloggfamiljen önskar alla en underbar julhelg!

Idag har vi mest varit fascinerade av det snöoväder som dragit in över oss, snön formligen rasar ner från himmelen och vinden har börjat tillta! Detta till trots har vi gett oss ut en liten runda med bilen, vi kände att vi behövde lämna bort de julklappar som ska delas ut imorgon kväll hemma hos bloggmammans föräldrar. Annars hade bilen, som imorgon bitti ska rulla mot Fur och bloggpappans familj, blivit överpackad med allt som Axel behöver med sig (barnvagn t.ex) och julklappar till Fur-folket. Bra tänkt tyckte vi, men med facit i hand vet i tusan om man skulle gett sig iväg. Själva resan gick ju jättebra men att hitta en parkering sen var ju desto svårare. Men tillslut så löste det sig!

Hemma igen så började vi med lite förberedelser för kvällen som bloggfamiljen beslutat att fira hemma på östra köpmansgatan. Vi har tidigare jular varit hemma hos bloggmammans familj och spelat uppesittarbingo men i år ska vi fira som den lilla familj vi är! Det som förbereds är mat till kvällen som givetvis ska vara julmat! Bland annat en Jansson á la Karlsson (jansson utan ansjovis-äckel) samt förkokat lite ägg som ska svalna och... ja ni vet ju vad man har!

Vi ska även dela ut paketen till varandra ikväll! Lite tjuvstart jag vet, men alternativet hade varit att dela ut dom under morgonstressen i morgonbitti innan vi åker tidigt till Fur, eller att vi tar med dom till Fur eller bort till kvällen, men vi tror att där kommer vara nog med paket ändå. Så detta var en bra lösning tyckte vi!

Nä nu är det nog läge att mysa lite med bloggmamman medan Axel tar en powernap innan julklappsöppningen!

Fattas bara en sak nu då:

Från bloggfamiljen till er alla..... EN RIKTIGT GOD JUL!

/Bloggpappan

8 kommentarer:

 1. HUR sov han sedan då, med all mat i magen??

  Visst är det mysigt att skapa lite egna traditioner?! Vi har ju firat själva en hel del år nu och jag tycker fortfarande det är så mysigt!...men ett måste för mig är ju hem till mamma/mormor på lutfiskmiddagen förstås! :D

  En riktigt GOD JUL till er också!

  KRAM, Annika

  SvaraRadera
 2. Låter som en toppenmysig lilljul hos er!
  Ha en underbar dag imorgon och kör försiktigt till Fur - det är ju nästan Småland eller?

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Detsamma till er söta bloggfamiljen! Så roligt att följa er. :-)

  SvaraRadera
 4. Nej, du Annika, han sov inte speciellt bra! Vaknade typ kl 20 och somnade inte om förrän 22.30...O så sov han till 02 ca och åt då och sov sen till 7 ungefär! Så ingen skillnad trots mycket mat i magen! Mmm, jag missar ju lutfisken, tyvärr, men om det blev något över skulle mormor spara det till mig! :)

  Ja, Mia, i morgon ska vi nästan till Småland! Ligger ju precis innan Smålands-gränsen norröver! Men vi ska köra försiktigt och låta det ta tid om så behöver!

  Jennie: Tack! Är roligt att läsa om era upptåg också:) Hälsa sonen!

  Vi har haft det toppenmysigt här i kväll, nu kollar vi det obligatoriska Bingo-Lotto!
  Kram till er!

  SvaraRadera
 5. God Jul!!

  Hoppas att ni får en riktigt härlig första jul med Axel. Känns lite speciellt med första julen med de små, även om de inte riktigt förstår allt ännu :)

  Kram Marie, Johan & Gustav

  SvaraRadera
 6. Tack detsamma Eleonore!

  Och ni får också ha en mysig första jul med Gustav! Nej, är nog så att de inte förstår allt, men visst är det speciellt ändå!!Kram från hela familjen!

  SvaraRadera
 7. HOPPAS julaftonen var till belåtenhet för er alla!

  Vi har haft besök av våran lille goding William här en stund...men jag fick ju hålla mig på betryggat avstånd en dag som denna!...men jag sa åt honom att han inte "går" lugnt, lika som för Axel, för när jag väl är riktigt frisk DÅ ska jag minsann gosa och bita lite!...bara bita lite, lite...;)

  Kram på er

  Annika

  SvaraRadera