fredag 13 januari 2012

Fredag!

Idag har varit en seg dag!

Klockan 23 igår kväll vaknade Axel och var helt otrösterlig! Han ville bara inte komma till ro, och precis när man efter några minuter trodde: att nu så har lillen äntligen somnat... så hostar han till några gånger och vrider sig precis som om det gör hur ont som helst. Så höll han på i flera timmar. Så hela familjen flyttade ner i soffan för att ha honom sovande i famnen samtidigt som vi satt upp.

Jag måste erkänna att jag i sådana här situationer slits mellan att vara världens sämsta pappa till att vara i alla fall en hyfsad. Jag klarar inte av det, min hjärna löper amok fullständigt... redan då han hostat och vridit sig i en halvtimme sp har min hjärna förflyttat sig fram en dag och jag ser Axel med hög feber och rinnande näsa och ytterligare några dagar senare...inställd operation. Detta ger mig ett tryck över bröstet med tillhörande smärta och jag blir galet, galet arg. Det är skitjobbigt att behöva reagera så, men jag kan inte hjälpa det! Hur mycket jag än vill, så kan jag inte bli av med denna reaktion.

Morgonen kom och denhelt slutkörda bloggmamman begav sig till jobbet och jag kämpade här hemma med att underhålla en trött och gnällig son. Han har under dagen fortsatt att hosta lite och varit hängig. men ändå busig och fullt ös på nåt vis. Tempen har vid de gånger jag tagit febern legat på 37,6. Sådär på gränsen men verkligen ändå inte feber.

En dålig lunch för Axel gjorde inte min dag bättre och vid halv två så kom jag på mig själv att skicka ett sms till bloggmamman: kom hem, vi behöver dig! Jag behöver dig!

Bloggmamman ringde tillbaka och vi pratade lite och det kändes bättre och vid fyra skulle hon vara hemma. Klcokan tre ringde bäste Jimmy och undrade om han kunde komma och umgås ikväll innan dom drar till Thailand nästa helg! Så eftermiddagen flöt på kanon. Efter att ha druckit lite kaffe och pratat så åkte han och jag till Maxi för att handla. Även om vi inte pratar om nåt särskilt viktigt så är det så skönt att bara prata.. om fotboll och ingenting!! Kompis det!

När vi kom hem igen så nattade jag Axel och sen blev det pizzabak till bloggmamman, mig och Jimmy! Börjar få lite snits på hur den där pizzastenen ska användas nu. På spåret på tv:n och kvällen var totalt lyckad!

/bloggpappan

2 kommentarer:

 1. Kul och läsa att pizzastenen har kommit till nytta.
  Massor med kramar till den lille genomförkylde Axel.
  Jocke, i dessa situationerna kan man bara ge kärlek och ömhet och bara finnas till hands, du är en bra pappa, glöm aldrig det.

  många varma kramar till er alla tre, gamlafarfar hälsar också.

  SvaraRadera
 2. Jo då, pizzastenen har använts flera gånger redan! Hans förkylning är något bättre så vi chansar på att åka ner! Kramar till dig och gammalfarfar också!

  /bloggpappan

  SvaraRadera