fredag 22 april 2011

Underbara långfredag!

Kan inte annat än säga att jag älskar sol och värme! Så underbart när man kan gå ut och bara njuta i solen och bara vara en lycklig familj!

Sjukläget: Axels förkylning håller i sig men är klart bättre och vi kämpar på med inhalationer varje dag och han är så duktig.

Dagen: Ja, dagen började tidigt för vår del. Tjugo i sex så var det vällingdags för Axel och efter det så ville han inte somna om så jag klev upp ur den underbart sköna sängen och vi lekte vidare framför tv:n! Bloggmamman fick sova en stund extra innan vi åt frukost ihop. En diskussion uppstod vid frukosten, hur många portioner yoggi/fil med mussli får man ta? I hennes familj var det tydligen alltid så att det var en oskriven lag med 1 tallrik yoggi/fil och sen macka, eller ingen regel men alla gjorde så om ni förstår vad jag menar. Jag däremot är uppväxt med att man äter sig mätt på det man älskar just den morgonen.
I vilket fall som helst så var vi mycket roade över vår "vuxna" diskussion!

Klockan 10.00 lämnade vi hemmet för att gå en runda ute i det fina vädret. Vi gick sen till Hoglands lekpark. Där träffade vi kompisen Liselotte och hennes systerdotter som också var på gunghumör i solskenet. Efter en stund så mötte vi upp moster Sofia, därefter begav vi oss mot Wayne´s coffe för att köpa vars en underbar kopp kaffe. Vi satte oss på en bänk i solskenet, kollade på folk och bara njöt! Efter en stund så anslöt moster Jojjan, PM och kusin Edvin sig också till vårt sällskap. Resan gick nu tillbaka till Hoglands där Axel och Edvin bland annat gungade ihop i tallriksgungan, söta!

Runt ett var vi hemma i lägenheten igen och då åt Axel mat och hela familjen lekte därefter ihop i hans rum. Det blev Sagoläsning, gitarrspel, legobygge och billek. Strax efter två gick bilen mot Hässlegården och bloggmammans mormor och morfar. Där bjöds det på påskmiddag och påsktårta. Gud va gott, kan säga att vi alla hamnade i matkoma! Eftersom det var helt sagolikt väder så avnjöt vi maten utomhus. Jag och Axel åt på en filt i gräset, han fick smaka lite av min macka och lite annat smått och gott. När det väl var hans tur att äta av sin egna mat så gick det bara några skedar innan han började protestera. Kanske mätt av det han åt av mig, men mest troligt var att han var helt slut för bara en stund senare somnade han som en stock.

När han vaknade igen så var han på strålande humör. Han promenerade runt, med god hjälp av oss, i trädgården. Han provade stå mot, och på, stolar. Han fick också prova på att åka trehjuling, och som ni kommer se på bilderna sen så älskade han det. Så synd att ni inte kan få höra skratten som hör till bilderna, han formligen tjöt av glädje.

När vi nån gång efter sju kom hem igen så var en heldag utomhus komplett. Axel gjordes i ordning för natten och somnade efter lite bök i sängen så gott. Vi kikade på Så ska det låta och nu har det blivit dags för lite mys ihop på soffan framför tv:n!

Bilder från dagen får ni! Påskkramen också!


 
/bloggpappan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar