fredag 23 juli 2010

Hemma igen, dagbok

Så var vi äntligen hemma igen, dock bara på permission, tills på måndag då dom tar beslutet om vi kan få vara hemma på heltid igen!

Vi har idag hunnit med att väga pojken som nu väger 4.032 kg, vi har också varit på lungmottagningen och fått information om syrgas i hemmet och den biten.

Det är nämligen så att vi fick med oss syrgas till Axel hem. Dels fick vi en syrgastub som vi ska ha när vi är utanför hemmet, den varar 1,5 dygn ungefär sen får man byta tub. Så på måndag kommer en leverans med fyra sådana tuber till! Dyrt men tvunget!

Vi fick dessutom en oxygenkoncentrator med oss hem. Det är en stor klumpig sak på 26 kg som omvandlar den vanliga luften till syrgas som passar perfekt i Axels lungor. Vi får se vad vi tycker om denna lösningen som sjukhuset har tagit fram till oss men ännu så länge känns det verkligen bra.___________________________________________________________

Dagbok

dagbok 25/5

När vi kom till Axel idag så hade han haft en pulsdropp under morgonen/natten och man hade börjat fundera på vad som kunde vara fel. Kirurgen Jens säger dock att det är ungefär som förväntat och att det varit en jobbig grej för Axel, men att han borde snart återhämta sig.

Axel blir också bättre ju längre dagen går och man beslutar till och med för att ta bort dränaget från hjärtat och så småningom togs även respiratorn bort. Han har kämpat på hela eftermiddagen och med hjälp av lite syrgas så ser siffrorna fina ut.

Klockan halv sju hade vi blivit inbjudna till ett infomöte av Hjärtebarnen, en förening för hjärtsjuka barn. Det lät mycket trevlig så där ska vi nog försöka bi medlemmar. Efter mötet gick vi tillbaka upp till Axel för att mysa, hans siffror ser bra ut och nu har han faktiskt inget extra syre alls. Och han ligger ändå på 84%.

Han tappar dock lite i blodtryck ibland, det beror tydligen på att han kissar som en häst! Min syster Linda och hennes kille Tomas har varit och hälsat på oss idag också. Mycket trevligt! Dom fick titta på Axel och sen fikade vi på rabarberpaj som Tomas mamma hade gjort, sen pratade vi en massa och gick också för att äta lite mat innan dom åkte hem igen.

Emmas mamma åkte också hem idag med världens bästa Kent!
Tack för mackorna Kent ;)

Dagen sammanfattas: =( =)
/Bloggpappan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar