onsdag 25 januari 2012

Här händer det grejer!

Ingen bloggning igår! Ber om ursäkt för det men det hanns helt enkelt inte med! Axel börjar bli så pass pigg att han kräver fullt ös av både mig och bloggmamman hela dagen lång!

Sjukgymnasten kom även igår på besök och fick då se en Axel som till och med stod upp om än på stappliga ben! Hon var nöjd med hur han kommit igång!

Vi fick också besök av en personal från lekterapin! Hon presenterade sig oh undrade vad Axel gillade att leka med, en stund senare kom hon med en massa leksaker som vi fick ha på rummet!

På kvällen skulle vi gå ut lite från rummet, losskoppling av stora dränet från dess behållare och alla andra kablar! Efter en stunds lek så ser jag att det är alldeles blött på golvet!! Shit, dränslangen läcker!!! Fick snabbt personal på plats och det sattes klämmor på slangarna så att luft inte skulle gå bakvägen upp i dränet!

Efter mycket om och men så kommer vi tillbaka till rummet och kan komma till ro inför natten!

Så idag på morgonen har det tagits lungröntgen för att se så inte nåt hände igår, Jens har varit och tittat på den skada där läckaget var och gjort en allmän bedömning!

BEDÖMNINGEN BLEV: vi kan faktiskt ta bort dränen nu! Det är en väldigt låg mängd vätska som kommer sänder sr goda chanser att det skulle funka att ta bort dränen. Wiiiiiii!

Jens informerade också om att det kan bli så att det samlas vätska och då förmodligen i lungsäcken, vilket KAN leda till att man får stoppa in ett nytt drän, men det är som sagt var 50/50 där! Och då snackar vi dessutom en slang istället för tre! Vilket skulle underlätta för Axel nåt kopiöst, då han är makalöst irriterad på slangarna! Det kliar och kliar och kliar, på hela kroppen i och för sig, men framför allt där dränen sitter!

/Bloggpappan!


1 kommentar:

  1. Åh så härligt att höra att det går så bra för Axel, så han slipper ha dränen lika länge som Leo hade! Underbart, håller tummarna för att han slipper sätta tillbaka drän!!

    SvaraRadera