fredag 20 januari 2012

Fredag!

Även denna natten hade varit lugn fick vi reda på när vi tidig morgon ringde till avdelningen från hotellet!

När vi en stund senare kommer till avdelningen så är det total lugn hos alls i salen och toner av barnmusik kommer från en lite stereo! Fantastiska avdelning, fantastiska personal!

Doktorer avlöser varandra och alla är nöjda och tycker att det ser riktigt bra ut! Axel har varit upp i vår famn vid flera tillfällen idag och även jag vågade ha honom en stund i knät idag!

Eftermiddagen började lite jobbigt för honom. Vi hörde att det började samlas på lite slem i axels luftvägar och efter att ha druckit lite näringsdryck så började han hosta rejält och slemmet började lossna! Detta ledde till rejäla kräkningar, otäckt för stackaren men faktiskt riktigt viktigt att få bort "skiten".

Annars har han idag varit ytterligare Lite piggare idag! Långt, långt, långt ifrån den axel som vi är vana vid men man kan börja ana en förbättring! Han är dock fortfarande riktigt irriterad emellanåt men de stunderna blir kortare och kortare! Ändå så jobbiga!

Annars har man börjat ta bort mediciner och sladdar på löpande band! Smärtstillande är borta helt under perioder. Man har också satt in en liten dos av en hjärtstärkande medicin som axel ska gå på det närmsta halvåret, en liten dos till att börja med för att sen hitta rätt mängd!

Sjukgymnasten var på besök också och tyckte att Axel jobbade på bra så här i inledningen. Viktigt att sitta upp ibland, vända sig i sängen och stimulera till lek med armarna vilket leder till ökad lunganvändning! Hon undrade också om han börjat hosta något för att få bort lite slem, nä sa vi! En timme senare började han som jag skrev här ovan!

/bloggpappan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar