måndag 19 september 2011

Den är så mycket mer...

Nu för tiden är en telefon så mycket mer än bara en telefon. Nu när min iphone inte överlevt Axels mordförsök i toaletten så inser man hur mycket man använder telefonen till. Jag läser tidningen/tidningarna, kollar vädret, spelar spel, fotograferar, lyssnar på musik och så mycket mer, lägg där till att jag ringer med den så blir man lite ledsen i själen när den en dag plötsligt är borta från mitt liv!

Jag har gjort några försök att trycka igång den men inget händer, men så plötsligt när jag försökte ansluta den till datorn så kom den igång så pass så att datorn hittade den i alla fall. Ingen bild på telefonen dock, men jag kunde lyfta ut alla bilder och synka den med itunes så nu känns det lite bättre. Något som dock har varit konstigt sedan jag fick kontakt med den är att när det händer nåt på facebook så plingar telefonen till, detta upptäckte jag när jag satt vid datorn och såg att på facebook att jag hade en händelse och samtidigt plingade det till i telefonen och fortsatte så när folk kommenterade eller chattade med mig!

OCH DET ÄR MYCKET KONSTIGT, för i iphonen sitter inget simkort vilket innebär att den inte bör ha internetanslutning...hmm skumt!

jaja nog om det, i dagarna kommer mitt nya slim-simkort som passar i min nya iphone 4 och då jäklar =)

Denna dagen har gått från att ha varit helt oplanerad till att bli fylld med saker. För det första lämnade jag bilen som så många gånger för klockan sju på bilexpo i hopp om att dom denna gången ska hitta skramlandet i motorn. Hem igen med bussen och sen äta frukost med bloggmamman som sen åkte till jobbet. Pratade med min mamman sen och hon berättade att Niklas hade haft en riktigt jobbig natt där han behövt 10 liter syrgas i grimma för att komma upp i hyfsad syresättning. Jag fick ett litet bryt och kände att jag var tvungen att åka dit. Som tur är så fanns det möjlighet för Axels gammelmormor att komma in och passa Axel några timmar så vid tio kom hon och jag åkte med gammelmorfar Sven till sjukhuset.

Där gjorde jag mitt bästa för att försöka sprida lite stämning, det blev fika och lite fia med knuff och jag vann... även om Niklas är sjuk så kommer jag aldrig låta honom vinna =)

Sen bar det av hemåt igen, nu med mammas bil som ändå stod still på sjukhusets parkering. Lunch var det för Axel när jag kom hem, gammelmormor Janet hade kokt potatis och stekt fiskpinnar som Axel smaskade i sig med god aptit. Vi vuxna tog beslutet att hämtmat var det bästa för oss så de äldre tog vars en pizza medans jag tog en kebabtallrik.. inte fel!

Sen så tog Axel och jag en promenad över stan som innehöll ett besök på Karlskronahem för att få reda på att två stycken tackat jag till vår lägenhet men att det inte var klart vilken månad dom skulle flytta in så vi får avvakta lite till. Promenaden fortsatte i ytterligare 40 minuter innan vi landade i hemmet och satta oss vid youtube och lyssnade på barnmusik samtidigt som vi dansade ihärdigt! Strax innan tre kom moster Fia som också idag skulle hämta Edvin på dagis och då hade han önskat att Axel skulle följa med och så fick det bli så kunde jag ju hämta bilen samtidigt... om den var klar. Efter att de hade gått så fick jag tag på dom och de berättade att man nu ska testa byta några andra lager i nån annan dela av motorn, men han ingav inte direkt någon övertygelse om att detta skulle vara rätt, verkade mest vara en chansning, men vad vet jag!

Istället så gick jag till lekparken för att hämta Axel. Det blev lite lek innan Fia bjöd oss alla fyra på glass från Mcdonalds, något som kommer på bild längre ner. Där finns också bilder från förra veckan då Axel och jag var i lekparken.

Sen då? Jo, ny mat för Axel stod på schemat och efter den så var han riktigt trött så det fanns inget alternativ annat än att han fick sova en stund. Något som fram till exakt nu har straffat oss då han precis har somnat trots att hans ögon och kropp har varit halvsovande sen han vaknade vid sex, övertrött tror jag det heter. Eventuellt sista gången han sover två gånger per dag, i alla fall så sent som vid fem, eller i alla fall de dagar då jag är sjäv hemma och bloggmamman jobbar!

Och Niklas då, har det hänt något mer under dagen där? Nja, man har hittat att det är svamp på hans lungor som då lett till lunginflammation. Svamp kan man tydligen få om man äter kortison och ja, varför skulle stackaren slippa det.  Röntgenbilderna har skickats till Lund och den ansvariga läkaren där för att vara säkra på att det inte är sjukdomen som ändå ställer till det. För att beskriva lite av Niklas situation just nu så kan jag berätta att om han skulle gå på toa krävdes det en riktigt lång planering för att hitta kortaste vägen till toaletten som låg 3 meter bort för där gick gränsen på vad han orkar, att duscha var nog nödvändigt men knappt genomförbart! Nu har han dock fått en ny penicillin som ska köras direkt i blodet fyra gånger om dagen och vi hoppas att detta ska hjälpa nu./bloggpappan

2 kommentarer:

 1. Jag har hört att man ska lägga iphonen i en påse med ris om den blivit vattenskadad.
  När du nu får igång den så antar jag att du spelar Wordfeud?? Typ Alfapet, då vill jag möta dig.

  SvaraRadera
 2. Mmm, jag hörde med att det var så man skulle göra! Men det skulle jag ju gjort med en gång, typiskt!

  Klart jag spelar wordfeud och nu görs det med bravur från en iphone 4! Tror jag har användarnamn Jocke_deamon, SÖK upp mig om du vågar :)

  /bloggpappan

  SvaraRadera