torsdag 11 augusti 2011

Nu blommar löken... vi har köpt vårt alldeles egna hus!

En dag för ca tre veckor sedan gick vi på vår typ 150:ende visning och denna gången var det ett äldre hus i Rödeby med omfattande renoveringsbehov inomhus som vi skulle kika på. Efter att en tid riktat blicken mot Backabo och husen där och gått på mängder av visningar där uppe så hade vi nästan tröttnat då 99 % av husen där uppe innehöll fukt i antingen betongplattan eller upp i syllen. Av erfarenhet så visste vi också att husen i Rödeby blivit på smärtgränsen för dyra så alltså inga större förhoppningar när vi kom fram till huset.

Vi möttes av den mest perfekta tomt vi tittat på hittils tror jag. Stor, mycket öppna gräsytor för fotbollsmatcher och därtill massor av härliga träd och buskar! Att huset ligger helt briljant på tomten gjorde saken inte sämre! När vi sen gick runt huset så såg vi att alla fönster var nybytta och att det även installerats bergvärme, ett stort plus!

Invändigt krävdes mycket riktigt en stor renovering, kök och badrum absolut i det snaraste och med färg, tapeter och massor av gipsskivor så ska det minsann gå att få ordning på det andra också! Så vi bestämde oss för att lägga ett bud men hade väl ändå inga större förhoppningar! Men dagarna gick och det ramlade in några fler bud men vi såg till att ligga högst så långt vi kunde! När helgen närmade sig så var det bara vi och en spekulant till som var intresserade så i början på veckan skulle affären avgöras. På måndagen ramlade deras motbud in och vi kände att nu lägger vi vårt sista och det får bära eller brista! Och det bar ändå så långt att vi idag har skrivit under kontrakt på huset! Det enda som återstår är att huset går igenom den genomgång av besiktningen som vi ska göra den 23 augusti!

Så nu är det bara att börja planera på i vilka ändar av huset man ska börja riva i och hoppas på att allt flyter på som det ska med den biten =)

lite bilder ska ni förstås få!

/ bloggpappan


12 kommentarer:

 1. Stort grattis! Vad roligt! (men synd att ni inte hamnade i backabo!!!!!) :-) / Linda&Jens

  SvaraRadera
 2. Tack! Ja vi kikade länge och väl på radhusen där uppe men som jag skrev så hade det nästan varit samma arbete och pengar för att få ett sånt i ordning!
  /bloggpappan

  SvaraRadera
 3. Grattis och förhoppningsvis då välkomna till Rödeby=) Som den nyfikenapa man är brukar jag ha koll på vilka hus som är till salu här i bygden men känner inte alls igen detta... Var ligger det gula huset med drömträdgården?

  SvaraRadera
 4. Tack, vi ser fram emot att få komma dit på plats! Huset ligger mitt emot fesans kiosk i Östran!

  /bloggpappan

  SvaraRadera
 5. Aha, då får jag nog bege mig ut på en promenad någon dag och spana läget;)

  SvaraRadera
 6. Grattis till köpet, jättefint hus !! :-)/ kusin Sara

  SvaraRadera
 7. grattis, vad kul för er..

  lycka till nu med husrenoveringen..

  //Mia

  SvaraRadera
 8. Grattis!!! Vilka underbara ytor i trädgården, tänk vad Axel ska springa runt där med ett stort leende. Blir inte svårt att skriva önskelista till bröllopet nu då, så kul att inreda huset och trädgården;) lycka till med allt! Kramar Louise i Älmhult

  SvaraRadera
 9. Stort Grattis! Ser jättemysigt ut! Vad kul att ni flyttar hit!!! Kanske det kan bli lite tätare mellan träffarna och så kanske man kan få trevligt promenadsällskap oxå?! De har jag saknat här. Eller vad säger du Emma? :-) Hjalmar ser oxå framemot att få en kompis nära som han kan busa med. Underbart!! Kram från Åse

  SvaraRadera
 10. Åh, vad roligt! Stort grattis!! Huset ser verkligen jättevackert ut och tänk så fint ni kommer göra det!!

  SvaraRadera
 11. Tack alla! Vi ser fram empt när vi är på plats i huset! Är ju som sagt lite jobb innan vi får det som vi vill ha det, men potentialen finns, asolut! Och tomten är superhärlig, där kommer mycket tid att tillbringas!

  Åse: Javisst kan du få promenadsällskap:) Och hoppas också träffarna kan bli tätare! Kul för Axel och Hjalmar med!

  /Bloggmamman

  SvaraRadera