torsdag 7 juli 2011

Hemma från en fantastisk dag på öland!

Morgonen började strax efter sex med att jag och Axel steg upp och började dona i köket. Jag gräddade pannkakor för fulla muggar och Axel gick bananas bland alla våra övriga köksredskap, kul hade han kan jag meddela! Efter att ha packat alla saker som krävdes för en dags utflykt så bar det vid kvart i nio tiden iväg mot Ölands djur- och nöjespark!

Vi tänkte att det skulle ju bli en perfekt tid att komma iväg för Axel som ofta brukar sova vid den tiden så då sover han ju hela resan upp och är pigg och utvilad när vi kommer fram. Men icke. Han sov väl en halvtimme ganska exakt och sen var han nöjd. Han var i och för sig inte gnällig heller så då gjorde det ju inget. För att berätta vidare om hur han skött sig idag så kan jag informera om att han slök en hel burk (ja, en barnmatsburk, ja köpt i affären, ja jag vet att det inte är den perfekta förälderns bästa lösning till mat men det absolut enklaste när man är iväg så länge) till första måltiden. En stund senare när vi vixna käkade så satte han i sig en halv burk yoggi. Bra! Vid två tiden så la han igen ögonen och då tänkte vi att nu sover han nog en stund lilleman. Men inte det heller. En halvtimma till så var han nöjd!

Sen till eftermiddagsmaten så åt han ytterligare en hel burk med mat (ja jag VET, men det är smidigt) Efter den sista måltiden så tänkte vi (och tyckte oss se)  att nu borde han ju vara trött efter att ha åkt massor av karuseller och tittat på alla djur och gått/sprungit flera flera meter längs med hela djurparken. Lägg därtill en lång stunds lek i vattnet så förstår ni att vi misstänkte att nu skulle han må bra av att sova lite till.

Men det var vi ensamma om att tycka. Ville inte ligga ner visar han bestämt och så får det bli! När vi åker från Öland vid halv sju tiden så är han fortfarande vaken och har bara vilat en timma sen han steg upp strax efter sex. Planen var att ta oss till Kalmar och äta en hamburgare innan vi åkte hemåt och då tänkte vi återigen att nu somnar han nog i bilen på väg mot Kalmar och då kanske han somnar för natten, ska vi då ge välling nu innan vi kör eller, ja ni kan ju tänka er hur vi dividerar. Men vi beslutar att inte ta välling nu utan när vi ätit i Kalmar. Och tro det eller ej, inte ens en gnutta trött i ögonen under bilfärden eller under ätandet. Glad i högen satt han med vid vårt bord och smakade av allt som erbjöds. Sen vid halv åtta tiden innan vi åkte hemåt så erbjöd vi lite välling och efter att ha åkt tio minuter i bilen så sonade gullet så gott!

Vad jag egentligen ville ha sagt är att han är så snäll, enkel, underbar, ja kalla det vad ni vill. Det är i alla fall inga svårigheter att ha med honom på utflykter och roligheter!

Annars har det som sagt varit en kanondag och jag väljer att visa det i bilder!

Kan förresten också berätta att reportaget om Axel och oss i Vi Föräldrar kommer inte i detta numret utan det dyker upp i nästa som släpps den 4 Augusti! Däremot så kan man se oss på sista sida i denna månadens nummer =)

/bloggpappan

4 kommentarer:

 1. ja, det verkar ha varit en helt underbar dag. Vilken söt bild där kusin Edvin hjälper lille Axel att gå så att han inte trillar......
  kram på er alla 3.

  SvaraRadera
 2. Spänn av lite, barnmat på burk är ju inte direkt farligt! :)

  SvaraRadera
 3. Oh, vilka fina bilder! När jag tittar på dem fylls jag av kärlek till mina små prinsar!! Ni verkar haft en riktigt härlig dag! <3

  SvaraRadera
 4. Barnmat på burk är det absolut bästa när man är på utflykt (och ibland annars också)! Men visst vill man vara duktig och laga själv... Vilken härlig dag ni hade!

  SvaraRadera