fredag 8 februari 2013

Hemma!

Ja, dagarna gick på sjukhuset och syresättningen hade svårt att komma upp i Axels vanliga nivå. Han var riktigt däven, lekte några minuter och vilade en hel massa. Måndag eftermiddag satt vi mest i sängen och kollade film, mer orkade Axel inte. Vätska och mat var svårt att få i Axel och på tisdagen när ronden kom bestämde vi att Axel skulle få dropp för att få lite energi till kroppen. En ny lungröntgen gjordes också. Nålsättningen gick bra, jag har varit med om fruktansvärda sådana, så när det gick på andra försöket och Axel bara varit ledsen, inte förtvivlad, så var vi nöjda! Droppet kopplades in och fick sitta ett dygn. Lungröntgen visade inget denna gången heller, skönt!

Onsdag förmiddag kollade vi syresättningen och den låg på ca 92 % utan syrgas, så det var ok. Vi försökte nu utan syrgas och utan inhalationer. Inhalationerna fick vi ta upp igen ju mer dagen led men syrgasen var han utan nu! Förmodligen var det en kombination av uttorkning och lunginflammation som gjort att Axel varit så dålig.

Natten blev bra, och läkarna kom och lyssnade på torsdag morgon. Lungorna lät fint och syresättningen låg äntligen på rätt nivå!! Vi blev utskrivna, underbart! Nu är det bara återhämtning för Axel som gäller och få tillbaka orken. Vi får se hur lång tid det tar, men funkar allt som det ska blir det kanske förskola på måndag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar