söndag 12 februari 2012

Söndag!

Söndagkväll och ytterligare en vecka är avklarad. Tiden går ruskigt snabbt och tänk att det redan är en månad sedan Axel opererades.

Denna helgen har också gått i en ruskg fart, det blir väl så när det är mycket som händer samtidigt. Axels mediciner är på fasta tider och man går mycket efter dom tiderna och tittar inte längre fram än nästa medicin och plötsligt så är dagen slut. I lördags morse så provade vi att ge de kapslar av kaptopril som jag hämtade på fredagen och om det föll ut väl så skulle sonden åka, det hade bloggmamman och jag bestämt. Kapseln försvann som en vind och när även den andra kapeseln för dagen försvann så slet jag till när Axel var distraherad på annat håll och en klökning senare var han sondfri!! Helt sjukt vad duktig han är vår son! Maten har kommit igång hyfsat bra också och minimaxen bara älskar han så nu börjar det likna något. Som ni vet så började vi fasa in vanliga produkter i torsdags och valde då minimaxen. På lördagen började vi med mindre doser av lite fetare mjölkprodukter och ikväll filc han faktiskt äta lite bacon i sin pastasås.
Herregud, detta hade man inte kunnat drömma om innan operationen, vi hade ju trott att vi skulle vara i Lund ännu så att säga men nu är vi redan så långt som att vara tillbaka på normal kost!!

Annars bjöd lördagen på härlig pulkaåkning med grannfamiljen och därefter tapetsering av vardasrummet, det blev fantastiskt fin om ni frågar mig och framför allt blev det en sinnesjuk skillnad mot innan! Ni får bilder lite längre ner, då får ni också bilder på när Axel provsitter (och åker) snowracern som mormor och morfar hade med sig! Den var riktigt poppis! Bemärk att bilderna på vardagsrummet i vanlig ordning inte är arrangerade utan är tagna när tillfälle getts!

Efter tapetseringen så stannade Fia, Amanda, Jojjan, Edvin och PM kvar för att titta på melodifestivalen, för övrigt den sämsta deltävlingen på vääääldigt länge! PM och jag tog en whiskey för att få bort det allra värsta hemska tankarna!

Söndagen bjöd på en väldigt lugn förmiddag och när Axel vilat middag så gick han och jag mot backen för att åka snowracer. En riktigt lycklig Axel och en minst lika lycklig pappa åkte flera gånger i backen och hade det hur kul som helst, ända tills jag av nån anledning ska filma ett av åken när vi åker ner, det slutar inte bättre än att vi krockar med en trästolpe..... men ingen skada skedd, kanske bjuder jag på filmen en dag!

Efter att ha åkt en bra stund så gick vi en lång runda och Axel trivdes som fisken på sin snowracer som gled fram fint bakom mig!

Skottat snö har jag också gjort....................................................................................... punkt!

Bloggmamman och Axel tog ytterligare en promenad lite senare på eftermiddagen men denna gången fick Axel åka vagn. När dom kom tillbaka så blev det ett värmande bad för mig och Axel, riktigt mysigt! Axel somnade som en stock efter alla sina kvällsmediciner och bloggmamman och jag har kollat kontoret och därefter Så ska det låta. Det sistnämnda anser jag vara ett av de bästa avsnitten som visats på ett bra tag, tack för det Galenskaparna!

Imorgon är det ny tur upp till vårdcentralen för pk-prov. Det prov vi lämnade på sjukhuset i lördags visade låga 1,5 så en starkare dos på lördagen följt av den "vanliga" på söndagen fick det bli. Ska bli intressant att se vad det visar imorgon.


/bloggpappan

1 kommentar:

  1. Världens sötaste Axel! Vilken stjärna! O så fint det blev hos er, sååå stor skillnad mot innan! Puss till Axel från moster Fia

    SvaraRadera