tisdag 7 februari 2012

Sjukhusbesök!

Idag hade Axel tid på sjukhuset för att göra röntgen på lungorna, EKG och ultraljud på hjärtat. Allt detta görs inte på samma avdelning utan på tre olika så det blev lite gående genom sjukhuskorridorerna men det gick bra. Vi började med röntgen. Axel vet vad som är på gång bara vi kommer in i rummet numera och han gillar det inte. Var jätteledsen medan han låg på britsen, men de var riktigt snabb och duktiga där. Väl klara är han nöjd igen! Sedan gick vi vidare till klinfys för att göra EKG. Även detta jobbigt för Axel. Arg till en början men det funkade till slut. Helst vill de ju att han ligger stilla för att få ut bästa resultat och då gäller det ju att han är nöjd för annars blir det inte så.

 Efter EKG blev det lite lunch och sedan gick vi upp till barnmottagningen för ultraljudet. Axel fick väga sig idag och det var tyvärr inget skoj för oss föräldrar då vi kämpat en hel del för att få upp honom i vikt. Idag var det -300 gr, och det efter att han ätit en bra lunch. Utan den i magen hade det säkert varit mer. Det var ju i och för sig ett ganska väntat reslutat då han äter helt fettfri kost nu och det är svårt att få i några extra kalorier i honom eftersom han vägrar alla sorters drycker som vi fått av dietisten med lite mer kalorier i. Men men, förhoppningsvis kommer maten igång lite bättre igen och snart får vi börja fasa in fettprodukter igen i Axels kost och då går han säkert upp igen. Och han kan börja med sin minmax igen, vi bara hoppas att han gillar det nu när han varit ifrån det ett tag...

Alla undersökningar visade bra. Det fanns lite vätska i lungorna och i hjärtsäcken men inget att oroa sig för sa läkaren. Det följs upp med ett ultraljud om 2 veckor igen. Axel tog ett nytt pk-prov idag, det visade på 2,9, vilket är inom ramen för hans gränsvärden. Så nu blir det nytt prov på torsdag! Efter fyra timmar på sjukhus var Axel supertrött och somnade bara bilen kom i rullning, inte konstigt då klockan var 14!

Ikväll har Fia och Helle varit här, mysigt med besök! Helle gjorde goda semlor till fikat, mums! Snart blir sängen här, godnatt!

1 kommentar:

 1. WOW, va SNYGGT det blir hos er!!! :D

  Axel går säkert upp då han bara får äta "vanligt" igen!

  HÄLSA dina goa syskon och härliga föräldrar Jocke!! Ja´a Du, det kan verkligen vara orättvisor av stora mått!! INGEN borde behöva gå igenom sådant!

  KRAM på er!

  Annika

  SvaraRadera