måndag 6 februari 2012

måndagsdonande!

Ja idag har varit fullt upp för familjen. Tidig morgon gav vi oss iväg till vårdcentralen för att ta ett nytt blodprov för pk-värde. Idag låg det på 2,0 och det verkar som vi har hittat en lagom dos för honom nu. Fick också samtal från Axels doktor här i karlskrona som ska göra ultraljud på honom imorgon klockan 12.45. Innan vi kommer till honom så ville han att vi ska ha varit på lungröntgen och en runda på klinfys för att göra ett EKG. Fullt upp i morgon alltså.

Hemma efter vårdcentralen så högg vi igång me vardagsrummets renovering igen. Eller rättare sagt medans Axel sov middag så målade vi båda med raketfart och efter att ha målat tak 2 gånger, väggarna 4:a gånger .......... för att få väck den taskiga gröna färgen ni sen ska få se fanns innan familjen gick lös. Även listerna fick sig ett rejält ansiktslyft med ny fin färg, vi hade tänkt byta dom alla först men efter att ha stött och blött så kom vi fram till att så länge det ska finnas små barn i huset så är det nog ingen större mening att sätta dit splitt nya. Det samma gäller parkettgolvet som faktiskt är i fint skick.

Så nu  har väggar och tak ny fin vit färg och det som återstår i vardagsrummet  är att tapetsera en fondvägg samt montera fräscha gardiner runt om och så ska förstås våra tavlor äntligen få komma på plats. Det blev även en ommöblering. Vårt köksbord av modell snygg fick flytta ut och bli ett "matsalsbord" och det blev kanon även om bloggmamman först var skeptisk. Så när vi gör om vårt kök så ska det inhandlas ett runt stilrent och snyggt vitt bord.... nice!

Skickar också en tanke till mina syskon som idag har spendarat dagen i Lund för lite information om familjens sjukdom. Det var som vi befarade att Christofer också hade samma sjukdom och även syster bar på den förbannade genen. Kan inte med ord beskriva hur jävla orättvist jag tycker det är, men av att rida ut en storm blir man starkare... var det nån som sa!

Nu bjuder jag på lite bilder från de renoveringar vi gjort, det saknas lister runt dörren ut i hallen så det får ni bortse ifrån =) Att det dessutom är rejält stökigt på bilderna bjuder jag också på bortse också från de uppställda blommor och annat krafs i hallbilden!

/bloggpappan

7 kommentarer:

 1. Det blev jättebra ju! Snyggt med bordet i vardagsrummet. Vilken vägg ska ni ha som fondvägg? /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. den som är mittemot bordet, alltså den med fönstret mot baksidan! Ja, visst blev det fint! Är nöjda! Kram bloggmamman!

   Radera
 2. Här går det minsan undan! Snyggt blir det oxå!
  Kanske inte är så tokigt att dra ner på ölandet när man renoverar, tycks gå mycket snabbare utan ju?!?! Sen mins ni nog va ni gjort dagen efter...just den delen sviktade gärna lite när firma Karlsson/Petersson i sin ungdom utförde renoveringsarbeten! :)
  4 dagar kvar, längtar!!!!

  SvaraRadera
 3. Det blir ju hur bra som helst!! Snyggt med bordet i varagsrummet! Ses i helgen kanske? Pussa den lille! Kram Jojjan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst blir det bra! Jo en träff i helgen hade varit riktigt trevligt! Lördag???

   Radera
 4. Hejsan,
  schyst med en renovering i raketfart. Det ser riktigt bra ut. Vad ska ni välja för fondtapet?

  Jag jobbar på Byggla.se. Där kan man visa upp sina byggprojekt och se på andras. Skulle vara kul med ett supereffektivt projekt. Känner ni för att få tips och idéer, smakråd angående fondtapeten eller pepp inför kommande projekt är Byggla perfekt. Tycker du det låter bra kan du maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer samt kan erbjuda en liten morot :)
  Lycka till med fondtapeten och njut av den nya renoveringen!
  Mvh
  Vendela på Byggla

  SvaraRadera