fredag 27 januari 2012

Att slitas mellan hopp och....

Se det inte som ett misslyckande om vi får sätta nya drän, sa läkarna till oss precis efter att axel blivit dränfri.

De orden gnager i mig, jag vet ju att det minsann inte är ett misslyckande utan ett steg på vägen mot en frisk och hel kropp. Men ändå! Han är ju så glad och lycklig nu utan alla "sladdar" som skaver och gör ont. Usch och fy om han ska behöva få tillbaka sina drän och därmed bli sängliggande större delar av dagarna igen.

Men, som läkarna sa idag efter att ha sett röntgenbilderna. En tumme upp för att det idag inte behövs sättas några nya drän och en tumme lite på sned för att det ändå kommit lite vätska, men inte tummen helt ner ändå då det är såpass lite vätska ännu att det KAN gå att driva med vätska! Hoppas, hoppas!

Vi har inte märkt att han varit särskilt påverkad av vätskan idag, pigg och riktigt glad som vanligt.  Däremot har han haft en sån där "jag-tänker-hata-alla-som-bär-sukhuskläder-dag". Sköterskor, doktorer, ja vilka som så har dom mötts av en riktigt förbannad Axel så fort det ska göras något.

Förbannad, det var han åtminstone inte när vi gjorde ett bejublat besök på lekterapin. Wow, vad han trivdes och wow vilken underbar "personal". Vi hann inte mer än öppna dörrarna förrän dom formligen skrek ut: Heeeej Axel! Ännu bättre intryck gav de två musikanter som höll i dagens musikstund. Dessa två hade vi aldrig träffat och ändå inleder dom hela sångstunden med att sjunga en namn-sång, kan alla namn och Axel kan hälsas välkommen. Imponerande, proffsigt, så bemöter man barn och deras föräldrar!

Axel var inte heller förbannad när vi fick besök av hans mormor, gammelmormor och gammelmorfar. Riktigt trevligt inslag som gjorde att timmarna flög förbi lite snabbare denna fredag. Imorgon får vi besök av Kusin Edvin, P-M och mostrarna Jojjan och Fia.

Besök får vi också av mina föräldrar. Detta blir nästa vecka, kul att träffa dom igen. Dom kommer dock ner av en tragisk anledning, det är nämligen dags för Niklas att inleda sin behandling som tillslut ska leda till en benmärgstransplantation. Malmös sjukhus får besök av dom måndag och tisdag och sen är det Lund på onsdagen där det ska opereras in infarter för all medicinering och på torsdagen inleds cellgiftsbehandlingen. Var stark Niklas!!

Nu tror jag det får bli läggdags!
/bloggpappan

2 kommentarer:

  1. Så söt han är den lille Axel med sin goe vän i famnen. Han sover gott.

    många varma bamsekramar från mig och gamlafarfar till er alla 3. :)

    SvaraRadera
  2. Så gulligt när han kramar sin kompis!!

    SvaraRadera