söndag 7 augusti 2011

Stor händelse :)

Ikväll har jag och Axel varit hos min mamma och pappa för att hämta hem lite saker de köpt på Ullared åt oss och det var då den stora händelsen skedde! Vi hade varit på deras övervåning och Axel hade gått nerför trappan med moster Fia. Väl nere i hallen satte sig mamma, pappa, jag och Fia på golvet och Axel busade där också. Vi lät honom gå mellan oss och till en början sträckte han händerna och slängde sig i våra famnar men efter en liten stund fick han till balansen och gick några steg själv! Först bara ett eller två men efter ytterligare en liten stund blev det fler och fler steg och tillslut gick han nog runt tio steg själv! Han kunde till och med stanna upp och byta riktning utan att ramla! Vår duktiga kille! Sedan gick och gick han mest hela tiden mellan oss, men han reser sig inte upp själv! Bloggpappan, som var ute på en joggingtur, fick sig ett samtal från mig och joggade förbi för att se sin sons, i princip, första steg! Så nu blir det gåträning i veckan för Axel och bloggpappan, och jag måste verkligen säga att det var skoj att jag hann med att få se de första stapplande stegen inna jag i morgon börjar jobba!

Ja, för i morgon ska jag åka bussen till jobbet för första gången sedan 19 april förra året. Och jag måste faktiskt säga att det känns bra! Många har frågat hur det känns och om jag har ångest för att börja jobba, men allt känns ok! Ska bli skoj! Men känner ju också att när man väl är inne i det sen är det säkert inte lika skoj alltid och säkert tufft på många sätt men ändå skönt att komma igång igen, man kan ju inte alltid vara ledig:) Känns också skönt eftersom vi ännu inte ska lämna bort Axel utan han och bloggpappan får tid för sig själva och jag är helt övertygad om att de kommer ha det hur bra som helst hemma själva! Tror också det är nyttigt för både bloggpappan och mig att det nu blir ombytta roller mot tidigare och att man får se "den andra sidan" om man säger så! Ja, så i morgon strax efter sju sitter jag på bussen!

Dagen har tillbringats hos gamlamormor och gamlamorfar där vi bjöds på god fika. Det var ett bra tag sedan vi såg dem så det var skoj! Efter det åkte vi hem och åt lite middag och lekte och tog det lugnt. Och kvällen har spenderats hos mormorn och morfarn som jag tidigare nämnt. I kväll blir det sängen tidigt då bloggföräldrarna är lite halvsega eftersom Axelbus inte alls var trött när vi kom hem från Fur i natt...Så två timmar vakentid mitt i natten gör sitt hos hans föräldrar...

/Bloggmamman

2 kommentarer:

  1. Det är så härligt att se deras utveckling. Tänk vad bloggpappan kommer rasa i vikt nu när han ska jaga Axel.

    SvaraRadera
  2. Haha! Ja, det blir ju gratis motion för honom:) /Bloggmamman

    SvaraRadera