torsdag 19 maj 2011

I kalastagen!

Kan ni förstå att vår lilla gosse imorgon blir 1 år. Det har alltså idag gått ett helt år sedan bloggmamman och jag tillsammans räknade tid mellan sammandragningar en hel natt och en hel dag. När lilleman väl tittade ut till oss så var det en sådan fantastisk upplevelse som egentligen ine går att beskriva, ni som varit med om det vet nog precis vad jag menar. Jag reagerade genom att gråta... gråta i mängder, jag kunde inte sluta, det tog nog en timme innan jag kommit till sans. Ja, efter ytterligare ett par timmar så var det dags att gråta igen men det pratar vi inte om idag!

Så här så lilleman ut när han lades ut på webbisar och på det andra kortet så ser vi ju viss skillnad!


Det har minsann tjuvstartats lite på kalasandet redan idag. Bloggmamman hade bjudit in Axels kompisar till ett litet kalas. På kalaset serverades rabarberpaj och även bitar av vattenmelon, något som även några av barnen smaskade på. Fina paket fick Axel också. Av Olivia fick han ett sandset, en skjorta och shorts. Av Alfred fick han en Lilla snigel-bok och av Ella fick han en bok som heter Vem är bäst? Så fina presenter, så påhittiga föräldrar.

På eftermiddagen så körde bloggmamman och Axel upp till Rödeby för att delta på vårt grill drop-in som vi anordnat för föräldrarna på förskolan. Axel stortrivdes bland alla barn och förstås bland alla vuxna som kom fram för att hälsa och prata lite. Korv åt lilleman också, tror det har potential att bli en favorit hos honom. 

När det var färdiggrillat på jobbet så begav jag mig hemåt för att fortsätta förberedelserna inför Axels kalas på lördag. Tro det eller ej men för att avlasta  bloggmamman lite i hemmajobbet så tänkte jag fixa till käket som på lördag ska bestå av hemmagjorda nötfärshamburgare i bröd med friterad pommes, barnkalasmat i bästa Mcdonald´s anda och mycket gott tycker vi =) Så ikväll har det gjorts nästan 50 hamburgare och det borde nog räcka!

Bloggmamman har även hunnit träna medans jag fixade maten, det blev ett gympass på Wellness och hon såg riktigt nöjd ut när hon kom hem. Efter att ha duschat till sig så kastade hon sig över en hög med rabarber som behövdes fixas till innan den hamnade i frysen. Därefter flög hon över Axels presenter som han ska få imorgon bitti av oss. Ett riktigt kalas ska det bli, med tända ljus, fika och sång! Vår kille har blivit lite större!

/bloggpappan

2 kommentarer:

  1. Hur för du hamburgarna så de sitter ihop vid grillning?

    SvaraRadera
  2. Ja du, det återstå att se om jag lyckats med detta! Men jag tror att tricket är att inte vända dom för snabbt! Sen så har vi frusit dom så en stund ska dom ju hålla ihop i alla fall! 28:ans pizzeria ligger ju nära förskolan ifall det skulle skita sig =)

    SvaraRadera