söndag 24 april 2011

Ytterligare ett påskfirande i kanonväder!

Idag har vi klarat av ett påskfirande till och även det genomfördes i kanonväder. Jag gick upp med Axel tidigt idag så bloggmamman kunde få sin skönhetssömn, och jag tror det funkade för idag var hon snyggare än vanligt tycker jag! Efter frukost och lite fix så gick bloggmamman och Axel samt Fia på en promenad runt stan, jag passade på att stanna hemma och spela lite gitarr, det är såå kul när man känner att man har tid till det. Jag brukar slänga på spotify och en låt jag tänker på just då, sen så plötsligt blir jag en i bandet och lirar för fullsatta läktare =)
När familjen kom tillbaka så sov Axel och då hann vi packa allt som skulle med för vår vistelse i Fur. Axel fick idag iklä sig sin nya jacka och keps som han fick i påskpresent av morbror Carl, och han belv så snygg!Halv tolv rullade bilen mot norr. När vi kom fram så hann vi inte mer än parkera bilen innan en stolt farfar visade vägen fram till Axels nyinköpta gunga, och som ni vet vid det här laget, så älskar han ju att gunga, inget undantag i den här gungan heller!


Man märkte tydligt efter en stund på farfar att det var något mer han ville visa, och efter en stund så öppnade han kofferten och plockade fram ett bamsepaket! Världens bästa farmor och farfar hade köpt en skrinda åt Axel, dels i påskpresent men också till viss del i en för tidig 1-årspresent! Dom tyckte att det är ju så fint väder så då kommer den ju väl till användning! Efter monteringen så körde vi en lång runda på tomten och Axel bara tjöt av lycka. Han hittade en underbar sittposition där han höll sig i båda sidorna och satt hur bra som helst.

Efter ytterligare en stund och några varv på tomten så kommer farmor utspringande på tomten och säger: ni får ju inte glömma denna presenten... och håller upp en grymt snygg cykelhjälm med hajar på! Den satt som en smäck på Axel och han verkade trivas i den också!


Därefter så skulle farmor göra sig iordning innan alla inbjudna kom på middag så vi passade på att gå en runda kring byn med den nya skrindan. Axel satt hur bra som helst och stormtrivdes. Men så fort skrindan stannade så skulle han försöka ställa sig upp alternativt klättra ur.


När vi kom tillbaka så var det dags för mat, det dukades upp mängder av underbart god mat i alla former, givetvis åt man för mycket, därefter blev det tårta och kaffe. Tårtan var gjord av min bror Mange och hans filckvän Erica, den var kanongod! Med på påskmiddagen var bloggfamiljen, farmor och farfar, Stoffe, Mange och Erica, Linda och hennes pojkvän Thomas samt hans föräldrar. Efter all mat så ville vi springa av oss lite mat, så vi började kasta lite boll i trädgården, det utvecklade sig till den klassiska kasta gris och Mange blev det stora grisen kan jag säga! Underbart med det härliga vädret, tror vi kastade boll i olika former i nästan en och en halv timme. Sen började klockan bli sent och Axel behövde sova så bilen packades med alla presenter och vår egna packning, efter visst bök så fick vi in allt och vi rullade hemåt.

Just nu så är det stiltje i hemmet och det lutar väl åt att vi flyttar in i sängen inom kort! Vi hörs imorgon! Godnatt!

/bloggpappan

2 kommentarer:

  1. Javisst har vi haft underbart väder i påsk! Härligt! Fin kärra, måste jag säga. Vi har funderingar på att köpa in liknande fast som man kan spänna efter hunden. Så får hon en uppgift med! Suger på den karamellen lite till!

    SvaraRadera
  2. Glad Påsk till er och er lille tuffing!

    SvaraRadera