tisdag 26 april 2011

Vardag igen!

Nu är vi tillbaka i vardagen igen med allt vad det innebär. För mig innebar det tillbaka till jobbet, men med det väder som fortsatt även idag så kan man ju faktiskt inte klaga. Både jag och barnen vill vara ute så mycket det bara går.

För bloggmamman och Axel så innebar det en dag hemma fylld med aktiviteter. Vid halv elva så var det dags för vägning och saturationskontroll på NEO. Det underbara vädret som bjöds fick bloggmamman till att ställa bilen och gå ut till sjukhuset, gratis träning också ju! Dom anlände i god tid så dom hann till och med in på apoteket för att köpa solskyddsfaktor till Axel samt nässpray till honom. Så nu när vi har köpt solskskyddskräm så kommer väl solen försvinna... Väl uppe på NEO så tog man saturationen och den låg på över 85 och det är ju kanon, vikten däremot var inget att hurra för. Bara 40 g på två veckor är inte särskilt mycket. Och detta är en oro för oss. Han måste ju väga 10 kg innan operation kommer på tal. Många vi har nämnt vår oro för har bara sagt: ja, men han ser så fin ut och han ser så rund och go ut... ja visst gör han det och han mår kanon, inga problem alls. Men saken är ju den att Lund har som sagt krav att Axel behöver väga 10 kg innan operationen ens kommer på tanke. Och med en sådan viktuppgång som han haft på senaste tiden så kan det dröja.. Nån har också sagt att det kommer att gå upp och ner och att det kommer att lösa sig, han kommer att öka i vikt. Ja, säkert kommer han att göra det, men OM han inte gör det, vad händer då? Vi har även senaste tiden gjort lite ändringar, såsom grädde i den hemlagade maten, olja att blanda ut den lite i när vi värmer osv. och mycket mer mat än vad vi ger honom just nu det får vi bara inte ner! Han är nämligen väldigt tydlig på att visa när han är mätt!

Därför var det extra skönt idag när sköterskan verkligen lyssnade på bloggmamman och vår oro över detta, så nästa gång vi ska dit på besök ska det komma en dietist och ge lite tips. Kanske löser det sig utan problem, men kan vi påverka så ska vi göra det!!!

Efter sjukhusbesöket så vandrade bloggmamman och Axel hemåt igen för att äta lite mat och samla nya krafter. Nästa anhalt för de två var lekplatsen på stumholmen. Där gungade man i mängder och lekte i sanden. På sin andra promenad för dagen stötte de på massor av vänner och bekanta, så den från början tänkta korta promenaden sträckte sig över ett par timmar!

När jag strax efter fyra kom hem så låg Axel och sov i sin vagn på balkongen medans bloggmamman satt i solen och läste en bok, såg så mysigt ut! Axel vaknade efter en stund och det var matdags igen för honom sen så var det familjelek som stod på schemat! Strax efter sex var det dags för bloggmamman att ge sig av till sin stickkväll och jag som efter så många dagar hemma fick ett bryt på att leka med samma saker och på samma ställen så vi tog en stund senare på oss utekläder och tog oss ner på vår utegård. Där gick vi fram och tillbaka på asfalten och Axel kände på alla växter som fanns längs med, några skulle givetvis in i munnen. Han är så duktig på att ta egna steg, det är inte mycket jag behöver hjälpa till, men steget därifrån till att gå själv är nog ändå riktigt stort!

Jag ska bjuda på några underbara bilder från vår utflykt till Stumholmen igår också, håll till godo!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar