tisdag 21 december 2010

I väntan på besök!

Sitter just nu med en sovande Axel i famnen och inväntar besök av bloggpappans farbror med sambo! Jag behåller nog Axel i famnen med förhoppning om att han sover mer än en halvtimme denna gången! Han har bara sovit korta stunder under dagen och när vi har försökt lägga ner honom i sängen har han vaknat så vi har fått söva om honom. Vi får hoppas att det inte är något på G med honom, men det återstår att se! Vi tyckte näsan rann innan, men vet inte riktigt, det kan lika gärna varit dregel eftersom han dreglar något fruktansvärt nu! Är alltid helt dyngsur på hakan och ner på tröjan!

I förmiddags skulle Axel varit på neo-mottagningen och fått influensa-sprutan men precis innan vi var på väg att ge oss iväg ringde Anki från neo och sa att hon pratat med en läkare som hade sagt att det skulle vara 2 veckor mellan bvc-vaccinationen och denna sprutan. Så vi bokade en ny tid nästa vecka istället. Detta gjorde att Axel och jag kunde stanna hemma i snöovädret och mysa inomhus, medan bloggpappan gav sig iväg till sitt tandläkarbesök. Han passade på att köra runt jobbet och önska god jul innan han körde hemåt igen! När han kommit hem begav jag mig upp på stan för att fixa det sista inför julen! Så nu är jag helt klar till julafton:)

Vi har även julstädat här hemma idag, får bara hoppas det håller sig fint några dagar nu! Bloggpappan har precis varit och hämtat några julklappar som vi beställt till Axel och köpt något till mig också! Tycker han är iväg varje dag och köper julklappar till mig så tror jag varit riktigt snäll i år! Men han säger att han inte är rikigt nöjd med det han har köpt, eller nöjd och nöjd, är bra saker men lite tråkiga! Jag tror att jag kommer bli jättenöjd vad det än är, jag är inte så kräsen! Och så är det ju egentligen tanken som räknas:)

Ja, fortfarande sover Axel i alla fall, får hoppas på en stund till!

/Bloggmamman

6 kommentarer:

 1. ...och jag minsann, jag hoppas och önskar att jag åtminstone ska ha varit så snäll så jag får EN juleklapp i alla fall!!!!...så så snäll som Du Emma, det har jag nog minsann inte varit i alla fall!....suck, men nästa år DÅ Du, DÅ ska jag minsann försöka bättre!!!...igen.

  Kram på er!

  Annika

  SvaraRadera
 2. Det kanske är tänder på väg? Usch jag har inte börjat köpa julklappar än, kanske på tiden.

  SvaraRadera
 3. Faktum är att LillAxel har (som tur är!!) klarat sig bra från alla förkylningar, öroninflammationer, halsinfektioner och allt annat såna där småttingar brukar få...men visst, han har ju haft STÖRRE "saker" den lille kämpen! Men vad jag menar är, att det där andra är ju ganska "normalt" att de små drabbas av...även om jag verkligen HOPPAS INTE är på väg!!!

  Hoppas natten blir bättre denna natt!

  Kram

  Annika

  SvaraRadera
 4. Ja, det där dreglet känns ju igen... Tänker att det måste bli kallt av att gå omkring konstant blöt på bröstet?! Hoppas du får nåt fint av din sambo! Kanske ett fotbollstv-spel? =) (bra sak men inte så rolig, eller vad han nu sa, tänkte jag... Haha!!)

  SvaraRadera
 5. Säkert bara en av alla de där perioderna där våra små gossar behöver vara extra nära - hela tiden. Jag har haft två sådana som gärna vill sova i famnen alltid.

  Hoppas ni sovit gott inatt!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Ja, visst kan det vara tänder på G och visst har han (peppar peppar) klarat sig ifrån mycket, men hade ju varit skönt om han hade varit frisk på julafton! Och naturligtvis Annika så vet jag ju att du inte hoppas att han ska bli sjuk! Men det har absolut inte blivit värre och han är ju pigg och glad för övrigt! Ja, du, militärmamman, kanske är det fotbollsspel, för det passar ju in på beskrivningen:) Och Mia, natten har varit bra! Han sov till halv fem i morse och med lite mat i magen så sov han vidare till 7.00! Härligt!

  Ha en bra dag allihopa! Är så kul med era kommentarer!

  SvaraRadera