onsdag 20 oktober 2010

Grattis Axel, fem månader!

Fem månader har han hunnit bli nu vår guldklimp!

Som alla säger, tiden går såå snabbt. Redan fem månader!

Dagen började med att bloggpappan fick ett sms från farmor och farfar med ett grattis på månadsdagen, därefter har gratulationerna ramlat in från alla håll och kanter! Tack, säger Axel!

Sen blev det frulle så magen fick sitt, för att sen göra sig iordning så man såg anständig ut!
Det var ju dags för oss att försöka ta våra vaccinationer idag, mellan 8.30 och 16.30kunde man be om att få bli stucken. Vi bestömde att eftersom det var dåligt väder så gick vi en och en så Axel slapp blötan. Men snabbare än ögat så kommer bloggmamman hem igen något irriterad. "Va fan, jag skulle ju betala så jag struntade i det".... var hennes första kommentar när hon kom tillbaka. Tydligen så var det bestämt så att alla under 65 skulle betala sin vaccination, även om vi hade remiss på att det skulle göras. Så 330 spänn per skalle ville de ha, på faktura, då faktureringsavgift tillkommer för det gick ju inte att betala på plats ska ni tro! Billigt sett till att Axel då kanske slipper få influensan av oss i alla fall men dyrt då plånboken inte direkt växer sig tjock på nuvarande inkomster.

Vi ringde till sjukhuset och fick prata med en läkare som kom fram till att hon inte visste hur det låg till så det var nog bara att betala. Vi gick uppåt igen och jag tog en mindre diskussion med en av "stickarna" och hon sa att hon skulle skriva ett meddelande på vår "sticklapp" samt skicka med remissen så fick hon se om det hjälpte. Man kan ju hoppas i alla fall!

Bloggmamman passade därefter på att ta en promenix med Anna, en annan mamma från föräldragruppen och jag stannade hemma och passade mitt andra barn, Sebbe, då han hade lite dötid att frödriva innan han skulle övningsköra. Xbox givetvis, och ingen behöver fundera nån längre stund på vem som vann!

Nu har familjen precis avnjutit hasselbackpotatis, beasås och kotlett. Inte fel!
Medans bloggmamman lagade maten passade bloggpappan och Axel på att sjunga och spela lite gitarr:

Kvällen blir lugn och regnig för utanför fönstret verkar inte regnet avta än på länge... pust!

Ikväll ska Axel och jag kolla Stockholm Open fram till 20.45, för då börjar Manchester United spela på tv10! Bloggmamman ska titta på desperat bonde söker husdjur och Gray´s.

Lev väl, må gott!

/Bloggpappan

4 kommentarer:

 1. Grattis söta Axel på din 5 månaders dag :o) Kramar från Jenny och Ebba

  SvaraRadera
 2. Tack säger Axel! O kram till er båda:) Kram även från mamman!

  SvaraRadera
 3. Hej på er! Grattis och vilken trevlig blogg. Helle och Neo var hos mig på jobbet så de lät mig titta in till er. Kram Mia Bark

  SvaraRadera
 4. Hej Mia! Vad kul att de visade dig hit:) O tack! Ja, här kan du följa vår lilla Axel!!Kram till dig!

  SvaraRadera