måndag 13 augusti 2012

Förskola igen!

I morse skulle jag lämna Axel på förskolan redan halv sju, första dagen efter många veckors ledighet... kände att det kunde bli tufft och förmodligen många tårar från Axel... Axel och bloggpappan var på förskolan en stund förra veckan och då var Axel inte nöjd överhuvudtaget utan var ledsen och följde bloggpappan var han än gick... Lämningarna under våren har ju varit jobbiga med mycket tårar och det hade precis blivit bra lagom till semestern så jag trodde att vi skulle få börja om nu...

Men tji fick jag! Axel gick in på förskolan utan minsta klagan! Medan jag packade upp på hyllan gick han in på avdelningen och hittade skojiga grejer att leka med! Sen gick han vidare till "storavdelningen" där han hittade bilar som han gillade! Så då sa jag att nu går jag till jobbet, får jag en puss?! Ja, visst fick jag det och så vinkade vi hejdå! Utan minsta lilla skrik och inga tårar! Underbart! En glad mamma kunde lugnt åka till jobbet!

Även när jag hämtade blev jag glatt överraskad då jag fick lyfta med mig honom hem för han helst hade stannat en stund till! Detta har nog nästan aldrig hänt! Det är så härligt att se att han trivs!

Vi har alltid varit nöjda med förskolan och bemötandet vi fått, och känt oss trygga med att lämna trots gråt. De har sagt att vi kan ringa hur många gånger som helst för att kolla så allt är bra och det har det varit en stund efter att vi lämnat! Så efter denna dagen känns det som det blir en bra höst med jobb och förskola! Naturligtvis är vi medvetna om att det kan bli bakslag men det är en bra början!

1 kommentar:

 1. Själv fick jag med lite milt våld plocka väck min son från vinbärsbuskarna. Där han med en docka under armen, en fröken samt kompis, plockade bär och åt med god aptit.
  Dag två så hade man fått byta kläder på honom, för han hade varit med dom lite äldre och "tvättat" bilarna. "suck"
  Behöver väl knappast påpeka att åka hem garanterat inte stod överst på hans 10itopp lista...

  Även vår förskola har verkligen ställt upp på våra, ibland lite hårda krav med tanke på infektionsrisker och specialvård/tillsyn.
  Har haft en många samtal, fått många frågor samt därtill förklarar vad vi har gått igenom tillsammans. Har heller inga problem att med mycket kort varsel tex åka på undersökningar, ändra mediciner tex.
  Ett tag fick Erik mediciner 4 gr om dagen, vilka 2 gr fick göras på förskolan och man gjorde det mycket bra.

  I Trummenäs har jag varit sedan det var enbart sommarstugor, camping eller åkermark. Inte som idag med golfbana, villor modell större och farthinder.

  Mvh Erik me familj

  SvaraRadera