söndag 26 augusti 2012

Cykelfest!

Igår var bloggpappan och jag inbjudna till byns cykelfest! Detta var något vi såg fram emot mycket! Upplägget är att man får antingen förrätt, huvudrätt eller efterrätt att tillaga. Vi fick huvudrätt. Då skulle vi laga huvudrätt till oss och 2 par till, alltså sex personer! Vi cyklade till ett par och åt förrätt, dit ett par till kom. Sen cyklade vi hem och förberedde vår huvudrätt innan 2 par dök upp och vi kunde äta tillsammans. Sen cyklade vi vidare till ett par och åt efterrätt tillsammans med ett par till. Efter efterrätten cyklade alla till en gemensam fest! Ett jätteroligt upplägg tyckte vi och superroligt att träffa nya människor från byn!

Temat var jul och man fick göra hur mycket och hur lite man ville av temat. Vi gick in för det, så vi funderade länge på vad vi skulle kunna klä ut oss till! Min syster kom med förslaget Maria, Josef och så en docka som jesusbarn, det nappade vi på! Och så var det ju maten som också skulle ingå i temat! Så där blev det faktiskt traditionellt julbord! Kändes konstigt med julmat i augusti, men ska det så ska det! Gott var det i alla fall! Och granen stod pyntad här i huset, adventsljusstaken likaså! Det också väldigt konstigt, men mysigt! En toppenkvällhar vi haft, träffat massor av trevliga människor, dansat och haft jätteskoj! Vilken gästfrihet vi har fått se och folk bjuder på sig själva! Tack för att vi fick vara med på detta!

Axel fick vara hos bästa mormor och morfar trots att han vaknade dunderförkyld på lördagsmorgonen... Så typiskt när vi för en gång skull ska iväg båda två tillsammans! Men mormor och morfar tog emot honom ändå och enligt rapporter så har det gått bra! Mycket fotboll har det spelats, även frisbee! Mormor tyckte att han kanske kunde ta det lite lugnt då hon ett tag tyckte att han kändes lite febrig, men böckerna var inte så skoj när fotbollen fanns i närheten! Mat har knappt ätits så kanske är det lite halsont på g, för glass gick ner utan problem! Vi får se vad det blir av det, men vi tackar mormor och morfar så jättemycket för barnpassningen, ni är guld värda!!!Nu längtar vi efter vår prins!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar