lördag 30 juni 2012

Hemma igen!

Ja nu är vi hemma igen! Efter att ha gjort ännu fler undersökningar så har vi nu en misstanke om vad det kan vara!

Efter att två ortopedläkare fått titta på foten så sa dom att dom var var säkra på en waranblödning! Alltså en blödning som "eskalerat" och blödit för mycket i samband med att han slagit i foten på nåt sätt.

Barnläkarna var lite mer skeptiska men sa samtidigt att ortopederna ser såna blödningar dagligen på äldre medans dom på barnavdelningen har ett barn som går på waran var femte år!

Även läkare i Lund tyckte det lät konstigt med en waranblödning på en patient med hans låga pk-värde.

Men återigen så är det så att ortopederna är dom som har mest erfarenhet av detta och dom gjorde den bedömningen så det är det vi kör på!

Det blir dock mer prover imorgon. Bland annat på borelia.

OM det nu skulle vara en blödning så skulle man i vanliga fall kunna punktera den så att den värsta smärtan försvinner men eftersom han går på waran så är det ju omöjligt.... Så det som gäller om det är en blödning är att foten kommer vara svullen i två veckor minst och han kommer inte vilja gå på den alls! Hej då semester............

Det som är positivt är att dom efter samtal med Lund har valt att sätta ut waranet och ersätta det med Trombyl! Skönt, inte alls svårt att ställa in så om allt flyter på så är det adjö pk-prover!

Så, för att axel ska kunna sova utan smärta finns bara ett alternativ och det är citadon. Man diskuterade också ketogan men det är definitivt en andrahandslösning!! Redan citadon är otäckt nog att behöva ge honom! Men eftersom läkarna vill ge det så kan man ju förstå hur ont lilleman måste ha!

Ni skulle för övrigt sett expediten på Apoteket när jag skulle hämta ut citodonet! Hon frågar efter personnummer och vad jag ska hämta ut. Jag svarar 2010-05-20 och Trombyl samt citodon! Hon tittar på mig som om jag kom från en annan planer och sa: nu sa du nog allt fel läkemedel... Han är ju bara två år....

Jag inser hur tragiskt det är och börjar småskratta lite och säger: nä jag lovar, kolla recepten på datorn får du se!

Hon tittar efter och läser, tittar sen på mig och lägger huvudet på sned, Och säger sen: stackars pojke!!

/bloggpappan

3 kommentarer:

 1. men vilken röra! och så skönt att ortopederna kunde vara så öppensinnade att även andra doktorer kanske kunde kolla utanför ramen! hoppas nu att den nya medicinen funkar och vilken bonus om ni slipper stickas mer! ni hittar helt säkert andra fina roliga saker att göra på er semester med en liten kille i vagn, än det ni tänkt er.. luftmadrass i vattenbrynet... titta på stora fina djur från bilen i Eriksberg...??
  stora varma kryapåer kramar från jennie

  SvaraRadera
 2. Stackars Axel, hoppas det ordnar sig snart.

  SvaraRadera
 3. Hoppas Axel snart blir bättre och trombyl är enklare att hantera.

  SvaraRadera