tisdag 21 februari 2012

Bra undersökningar!

Redan klockan 8.30 var vi på sjukhuset idag för vägning, mätning och ultraljud! Vågen visade 10.500 och det betyder en viktuppgång på 200 gram vilken är bra och längden hamnade på 79 cm!

Sen kom bäste Gabriella och gjorde ultraljudet och även det såg fint ut. Hon kunde inte se någon vätska så vi ska minska ytterligare lite på det vätskedrivande. 2 gånger om dagen a' 0,5 ml ska det vars nu! Däremot kunde hon se att det läckte lite från den vänstra klaffen, inget att vara orolig för men definitivt nåt att hålla koll på. Det kunde också bero på att han nu äter captopril som är ett hjärtstärkande medel.

Vi pratade också lite om hur man ska förhålla sig till infektionskräck och sånt här. Vi har länge varit sugna på att gå till simhallen men tyckt det varit onödigt innan då många läkare har sagt att det är lite extra baciller just där. Men Gabriella tyckte att nu när saker och ting börjar lugna sig lite så ska vi också våga på att göra sånt som alla föräldrar och barn gör, så inom kort ska det minsann bli ett besök på simhallen (ska bara vänta till efter sportlovet, då det ju är extra mycket folk där)!

Efter sjukhuset så blev vi inbjudna att komma hem till familjen Brauer/Svensson. Just delen Svensson var inte hemma utan det blev en massa bus med barnen och fika med "fru" Brauer. Trevligt!

Efter lunch ringde nästa läkare och berättade vad pk-värdet låg på idag. Det visade 2,3 och det var briljant! Vi fick ett schema att följa fram till fredag då det ska lämnas nytt blodprov. Axel blev därmed också utskriven och bloggmamman kan börja jobba imorgon igen! 6.30-13.30 är en lagom start för oss alla!

För oss som är hemma blir set besök av Blekinge skadedjursförening, det ingick nämligen en undersökning i den försäkring vi tecknade vid husköpet och först nu har dom haft möjlighet, ja även vi har haft det först nu!

Annars ska det nog inte göras så hemskt mycket, jag ska nog köra en runda runt byggvaruhusen imorgon bör bloggmamman kommit hem för att handla på mig lite nödvändigheter inför nästa projekt! så fort värmen tittar fram ska det öppnas ett hål för altandörr och därefter ska det göras en toalett!

Ja just det, fettisdag var det ju med!

/bloggpappan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar