tisdag 17 januari 2012

Redo för op!

Vår tappra lilla gosse har kämpat sig igenom en dag fylld med undersökningar och har klarat det galant! En liten stunds gråt när blodprovet skulle tas var allt!

Dagen började redan 05.00 för Axel som vägrade somna om igen! Klockan 08.00 satt hela familjen parkerade vid frukostbordet på hotellet, nervösa inför dagens alla undersökningar!

Strax innan nio kom vi in på röntgen och fyra bilder i olika positioner sköts av utan den minsta lilla protest från en Axel som drogs ut i både möjliga och omöjliga positioner! Några minuter efter nio så kom vi upp på avdelning 67 och där väntade sköterskor på oss och även fotograf Joi var där för att inleda sitt jobb! Joi ska även denna gång följa Axel och oss under vår tid på sjukhuset!

Inskrivningen började med sedvanliga frågor och information. Därefter vikt och EKG, blodtryck samt saturation. Vikten var en glad historia och stannade på 10.590, även saturationen var bra och mätte 80 %. Sen emblades axels händer och fötter inför det blodprov dom senare skulle ta.

Efter emblan så var det vidare till ultraljudet och en undersökning där. Doktor Nina gjorde en helgjuten insats och efter undersökningen fick vi en grundlig genomgång om vad operationen innebar och hur den skulle gå till!

Efter ultraljudet så somnade Axel som vid den tidpunkten hunnit bli riktigt trött! Vi och Joi satte oss och tog en kopp kaffe under tiden! Redan efter en halvtimme så vaknade yrvädret och vi tog oss vidare mot blodprovstagningen! En liten protest i form av gråt gjorde lilleman här men säkra sköterskor löste situationen galant! Ett möte med sjukgymnasten hann vi också med innan det var dags för lunch!

Kvart över ett var vi tillbaka för möte med dietist. Hon berättade om den fettreducerade kost som Axel ska gå på några veckor efter operationen! Allt för att minska dräntiden!

Klockan två kom narkosläkare och berättade om förloppen inför operationen i morgon! Axel måste vara fastande från två inatt, han får dock dricka genomskinliga drycker fram till klockan sex! Han ska badas med descutan ikväll och imorgon bitti och därefter ska vi sätta embla på både händer och fötter! Klockan halv åtta ska vi vara på 67:an där Axel får lite lugnande i rumpan och strax efter åtta ska vi vara på operation där han sövs!

Enligt operatör Jens så bör operationen vara klar vid tre-tiden imorgon eftermiddag!

Jens dök upp vid tjugo över två och pratade om hur operationen skulle få till! Efter operationen var det inte alls omöjligt att vi kunde uppleva Axel som arg, och nästan lite deprimerad då han anser att vi har misslyckats "skydda" honom mot detta som gör så ont, men det kommer att gå över om så är fallet och Axel är snart som vanlig igen!

Nu är vi på hotellrummet och leker och lekarna börjar snart ta slut och för informations skull så kan jag berätta att Axel vägrar sova (vi anser att en halvtimme borde vara för lite) och verkar i och för sig inte vara i behov av det heller!

/bloggpappan

3 kommentarer:

  1. Vilken dag ni har haft med alla undersökningar.. Han är tuff som fixar allt lille Axel! Hoppas ni kan sova lite inför den stora dagen imorgon. Håller alla tummar och tår som går. Alla tankar hos er imorgon!! Väntar med spänning på rapporter imorgon! Stor kram till er alla tre från Sam-familjen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad det betyder Mycket att ha ert stöd i ryggen! Axel har sovit som en stock efter badet och nu är även vi nerbäddade och Ska försöka sova lite! Jag lovar att det kommer uppdateringar under morgondagen! Kramar till er, fina Sam-familjen!

      Radera