fredag 1 april 2011

Ja må hon leva...

Japp så lätt det på Östra köp i morse kvart i sex. Jo, ni läste rätt. Kaffe, tårta, skönsång och present redan så dags. Givetvis så var firandet axel-styrt, överraskningsmomentet borta. Han vaknade och ville ha välling vid halv sex så då passade jag på att styra upp firandet i köket under tiden. Det blev dock lite velande innan vi tog belsutet att fira så tidigt. Ibland, långt i från alltid så somnar han om direkt efter vällingen och efter några sug på flaskan så gav bloggmamman indikationer på att han inte skulle somna om. Kaffet sattes på och saker dukades på bricka och när jag öppnade dörren till sovrummet så... hade han givetvis somnat! Men han var väl inte sämre än att han kunde vakna igen och vara med att fira mamma.Som ni ser på fotot ovanför så tar det på krafterna att ha kalas på morgonkvisten. Efter firandet så körde bloggmamman igång lite förberedande inför lördagens fest. Sex styck fläskfilé åkte efter lite behandling in i ugnen och innan bloggmamman begav sig iväg vid 10 så var det klart! Ja, klockan tio begav sig bloggmamman iväg mot ronneby för en härlig dag på ronneby brunn. Hon och syster Fia och syster Amanda hade en kanondag i vattnet och var så nöjda när dom kom hem. Dom hade haft ett vattengympa-pass och därefter ätit en god lunch. Efter det så var det bubbelbad, varmbad och även bad utomhus på schemat och dagen avslutades med "heta-stenar-massage". Bloggmamman var 30 när hon åkte dit och kom hem som 25-åring.

Jag och Axel hade alltså en grabbdag för oss själva och vi hade bestämt oss för att göra den kanon. Axel var på ett jublande humör hela dagen (ända till bloggmamman kom hem) och massa aktiviteter hann vi med. Vid elva kom Axels farmor och farfar på besök och dom hade med sig smörgåstårta som vi smaskade i oss. Efter lite lek och bus så tog vi oss ner till Hoglands park för att gunga lite och som ni ser så älskar Axel detta. Fast idag vet i tusan om Axel var gladast, i vilket fall som helst så var farmor och farfar inte långt efter. Med sig in till stan hade dom med sig en tupp! Inte vilken tupp som helst, utan den omtalade blomtuppen. En tupp som farfar flaggat nåt enormt för och varit så stolt över. Bloggmamman har varit lite mer skeptisk och därmed inte helt oväntat så fick hon en sådan i födelsedagspresent. Svårt att se på bilden, men tuppen är gjord i plåt (?) och inuti så är det blommor satta som ska slå ut och växa runt tuppens kropp! Ska bli kul att se hur det färdiga resultatet blir!

Efter att farmor och farfar åkt hem så gick vi en promenad runt stan och Axel somnade gott i sin vagn och jag passade på att plocka i ordning och diska lite. Mer bus och skratt följde under eftermiddagen och vid fyra kom bloggmamman, Fia, Amanda hem från ronneby och det blev lite fika. Bloggmamman hade fått fria händer ikväll om hur hon ville ha sin kväll, men tog väl inte ut svängarna så som jag trodde. Hon önskade sig pizza att äta och nåt gott och en massa mys framåt kvällen. Så hennes önskan blev min lag. Pizzan hämtade vi på världens bästa pizzeria, Milano och gottet framåt kvällen kan ni se nedanför. Smågodis och mys avnjuter vi just nu!

Så imorgon är hjärtat 30+ och jag är fortfarande lammkött! Underbart!2 kommentarer:

  1. Vilken mysig dag och du Emma...det är inte alla som har ett eget lammkött...

    Kram Mia

    SvaraRadera