måndag 28 mars 2011

Måndag igen!

Härliga, sköna, underbara och efterlängtade måndag är här igen. Jag fastnade i en film igår kväll så att ta sig upp vid kvart över fem snåret var en kamp. Bloggmamman matade Axel vid ungefär samma tid och när jag åkte hemifrån så var dom ungefär omsomnade. Lite avundsjuk var jag kan jag säga!

Men väl på jobbet har man det ju kanon med underbara barn och kollegor. Dock så undrar jag om det inte står i min panna att jag jobbar extra i köket. För ta mig tusan så suger vikarierna i köket tag i mig så fort jag visar mig eller så fort dom hör mig. Idag var det strul och frågor kring frukost. Därefter så var det strul med diskmaskinen. Kul att man ser ut att kunna lösa dessa köksproblem men det tar ju kraft och tid när det finns annat att fixa till och göra för barnen. Men visst, glad och nöjd blir man ju när man väl löst det och ser tacksamheten komma och paniken avta i de stackars kösvikarierna, kan ju trots allt inte vara lätt att komma till ett kök man inte känner till.

Nog om det. För bloggmamman och Axel har denna dagen varit lugn, lugn och lugn. Dom vilade tillsammans i 1,5 timme innan lunchen, som för övrigt var av mastodont-storlek. En halv burk "burkmat", en stor potatis som Axel skrek till sig av bloggmammans lunch och bra med efterrätt i form av fruktpuré. Går verkligen upp och ner för Axel i hans matsug, men jag är övertygad om att det är jobbigast för oss som föräldrar om han äter lite halvtaskigt vid ett mål, för jag tror inte det går någon nöd på honom.

Strax efter halv två var jag hemma efter att hunnit köra förbi babyproffsen på vägen hem från jobbet för att få kvitto på att jag och svärfar fått ditt barnstolen på ett korrekt sätt. Jajamensan blev svaret och jag körde mot hemmet som sagt. Eftermiddagen bestod av uppdrag och bestyr, nu börjar saker och ting falla på plats.

Vi kan idag också göra två avslöjanden här på bloggen. Båda gäller Axel och hans bilder och reportage som fotograf Joi Grinde och reporter Ossian Grahn har gjort. Som ni vet så har det publicerats i Aftonbladets Söndagsbilaga tidigare och eftersom det är just nämnda pojkar som äger "rättigheterna" till bilder och text så har de jobbat på för att få fler tidningar att skriva om vår guldklimp! Detta har man nu lyckats med!

Nu på torsdag så kommer man kunna läsa om Axel i Året runt. Kanske inte den tidning som når ut allra bäst till de som vi vill nå ut med vår historia till men verkligen kul att dom vill berätta vår historia ändå. Vi har idag fått tidningen skickad till oss och läst reportaget och tycker att det var riktigt bra och skiljer sig från dom andra!

Dessutom så kan vi stolt berätta att vi också ska få vara med i en tidning där vi verkligen når ut till föräldrar och den målgrupp som vi vill. Det är nämligen Vi Föräldrar som valt att ha med oss i sitt juli-nummer. Så spännande. Det ska bli ett helt annat upplägg och Joi kommer hit till Karlskrona för att göra ta bilder till reportaget.

Ja, en händelselös måndag har ändå innehållit en massa roligheter även om det på förhand bara skulle varit en vanlig måndag. Nu tar vi nya tag mot tisdagen och fortare än VIPS så är det fredag igen, och då har jag plockat fram finaste sångrösten och sjunger "ja må hon leva" för min älskling!

Ska bjuda på några bilder också, den första är på en del av Axels blivande sommarstass och de andra är spontanfotade när Axel grisat med maten!

3 kommentarer:

 1. jag har året runt, så jag ska med spänning läsa reportaget ikväll. Såg förra veckan att det skulle vara med i denna veckan. Jag återkommer efter läsningen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. nu har jag läst reportaget i Året Runt, och det var jättebra. Varken för långt eller för kort och bra innehåll. Visst måste jag medge att varje gång jag läser dessa reportage om Axels första levnadstid så kommer tårarna. Jag älskar er verkligen.
  Kram på er alla 3!
  ps, ni är VERKLIGEN fantastiska tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Vilka kändis ni blir! Jättekul!

  Kram Mia

  SvaraRadera