torsdag 17 februari 2011

Sjukgymnast, mys och populär middag!

Ja, som överskriften säger så är det det vår dag bestått av!

Axel och jag var hos sjukgymnasten vid 11 idag! Vi träffade henne i somras när vi låg inlagda men ville gärna att hon skulle kolla lite på Axels motorik och förhoppningsvis kunna ge oss lite tips. Det kunde hon naturligtvis och vi hade ett givande besök! Hon tyckte inte det var någon fara så med Axels motorik, det mesta kommer ju med tiden även om man inte gör något åt det. Vi fick lite tips angående magliggande, hur man tar sig från sittande till liggande mm. Allt kan man göra medan vi ändå sitter och leker tillsammans på golvet som vi så ofta gör! Alltså inget jobbigt och definitivt inget som är konstigt för Axel. Mycket av det som vi ska träna lite mer på är saker som förmodligen beror på att Axel legat lite för lite på magen under sin tid hittills. Muskler har inte utvecklats tillräckligt och rörligheten likaså. Men förhoppningsvis löser det sig på ett enkelt sätt så här, annars kommer det nog helt av sig självt! Och hon tyckte ju att man måste ju ha lite överseende med att det tar lite längre tid för Axel med tanke på att han opererats 2 gånger och då haft en öm bröstkorg ett tag och att mycket faktiskt är/har varit jobbigare för honom än för andra barn. Och det har vi självklart, han är ju världens bästa :) Vi är så himla glada att vi har honom här hos oss!

När vi var klara på sjukhuset åkte vi hem för att leka lite innan det var dags för lunch. Efter lite gnäll åt Axel upp all mat och hans mamma var nöjd! Efter det somnade Axel och jag kunde laga lunch till mig och det som senare skulle bli Axels middag! Idag skulle jag koka torsk, potatis och sås till oss och testa om Axel gillade detta. Fisk har tidigare inte varit hans favorit. Så efter att vi lekt och myst här hemma och kollat storslalom på TV så var det då dags att testa:) Och han gillade det!!! Åt och gapade som bara den! Och oj, vad skoj jag tyckte det var! Hans pappa är nämligen fiskvägrare och det hoppas jag inte Axel blir! Så nu finns det mer fisk i frysen som vi testar en annan dag för att se så det inte var någon engångsföreteelse:)

Ikväll har bloggpappan och jag ätit fondue igen! Bloggpappan tyckte inte vi firat ordentligt igår så det fick bli god middag idag också! Söt är du! Nu väntar kaffe och lite efterrätt, det måste man ju ha efter en god middag:)

I morgon är det fredag igen, härligt med en hel helg framför sig!

1 kommentar:

  1. Cebastians pappa vägrar också fisk medans jag älskar det. Och Cebastian också!!

    SvaraRadera