onsdag 23 februari 2011

Kallt, lugnt, en mycket trött mamma och muggarna har kommit!

Ja, idag vaknade vi upp till en kall men strålande dag! -12,5 grader hade det varit här i stan när bloggpappan åkte till jobbet. Detta kalla väder gjorde att vi bara tog det lugnt på förmiddagen och lekte och busade här hemma. Bloggpappan slutade tidigt idag så vi var iväg en sväng på eftermiddagen och jag tog en promenad också men då hade det tinat upp lite och solen sken så gott på mig så jag blev alldeles varm när jag gick, härligt! Vi lagade egna hamburgare till middag idag, det är en av mina favoriter! Bloggpappan är iväg och tränar fotboll nu och när han gav sig iväg hoppade Axel och jag i badkaret och plaskade! Mysigt:) Nu sover han gott i sin säng efter att ha ätit välling.

Jag är supertrött ikväll...Vet inte varför, men känner tyvärr lite ont i min hals, så kanske beror det på en liten sjuka..? Hoppas inte, utan bara att jag behöver sova en natt med mycket sömn! I morgon kanske Axel och jag ska hitta på något med kusin Edvin och moster Jojjan, för de är också lediga. Vi får se om det blir någon träff med dem eller vad vi hittar på, men ut från lägenheten måste vi för nu börjar jag bli trött på den!

Axel har ätit lite halvkasst nu ett tag, vet inte vad det beror på heller...Han äter några skedar mat i bästa fall, spelar ingen roll om det är hemlagad eller köpt burkmat, sen stänger han munnen och vrider bort huvudet. Där emot efterrätten kan han äta av...Jag vet inte om det beror på att efterrätten är helt "puréad" och det är inte maten, men det är inga jättebitar i maten heller, för vi har inte kunnat börja på 8-månadersburkarna av den anledningen och maten jag har gjort själv är inte heller några jättebitar i...Men matvägringen gäller även gröten så jag vet inte, för den är ju slät...Och se är det väldigt mycket från måltid till måltid. Ena gången funkar gröten kanon och nästa grötmåltid inte och likadant med maten. Men maten är nog lite värre, många gånger senaste veckan har han knappt ätit maten alls...Ibland ger jag NAN då istället för jag vet att maten är viktig för honom och att gå upp i vikt är ett problem hos många hjärtbarn, men samtidigt så funderar jag över att så liten han är så förstår han nog att om han inte äter det ena så får man något annat, jag vet inte! Vi får väl se hur det artar sig, i morgon blir det helslät mat i alla fall för att testa om han äter det då eller om det är smaken det är fel på!

Och just det: Axel-muggen har kommit! Så den finns här hos oss för avhämtning för er som har beställt från och med idag!

4 kommentarer:

 1. Man kan tycka att det inte är så stora bitar men det rä en stor tillvänjning på det. Köp puread mat och kolla om det funkar bättre. Mina killar har alltid ätit mat för yngre barn än de varit så...Håll ut...detta är nu - detta är inte alltid. Tids nog slukar han en blodig biff. Hahaha...

  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Cebastian hade en sån period alldeles nyss, vägrade äta men fruktpure gick ganska bra. Tror det är nån utvecklingsfas som gör att de inte har matlust. Men sen slukar de allt igen.

  SvaraRadera
 3. Jag ger med Elise ersättning ibland istället för gröt t ex när hon är alldeles för trött och gnällig. Bättre att hon får i sig nåt öht!

  SvaraRadera
 4. Tack för ert stöd! Jag hoppas det vänder snart iaf för det är inte skoj! Men gröten idag slank ner utan en protest:)

  Kram till er allihopa!

  SvaraRadera