fredag 26 november 2010

Nu är det fredagsmys:)

Och så var det fredag igen! Ja, vi har ju nästan som fredag hela veckan, men tycker ändå det är lite speciell känsla när man kommit till fredagen!

I morse fick vi ställa klockan för vi skulle vara på neo kl 9.00 för vägning, mätning och saturationskoll. Och sedan var det dags för ultraljud av hjärtat kl. 10.00. Idag vägde Axel 6830 gr och var 63 cm lång så han växer så det knakar! Han var så pigg och glad och flörtade med sköterskan så någon saturation fick vi inte där fast vi försökte länge och väl! Det är svårt med kontakten när han är så rörlig. Men vi fick med oss mätaren till klin fys, så kunde vi ta saturationen om han somnade. Och det gjorde han, men bara för några minuter, men vi kunde mäta honom i alla fall och han låg mycket bra, skönt! Ultraljudet gick kanon idag! Axel vaknade precis när Gabriella skulle börja med låg stilla och bara tittade sig runt! SÅ duktig är han vår lilla skrutt:) Innan vi åkte hem gick vi tillbaka till neo och lämnade mätaren och beställde en tid till neo-mottagningen nästa vecka.

Väl hemma var det dags för lunch för oss alla tre. Bloggpappan och jag gjorde våfflor och Axel fick NAN:) Lite orättvist kan tyckas men jag tror alla var nöjda!

Idag ringde fotografen som följde Axels operation och sa att Aftonbladet Söndag ville göra ett reportage om detta! Så det skulle ringa någon reporter som skulle göra en intervju med oss. Vet inte riktigt när detta kan tänkas komma ut i tryck, men ska faktiskt bli lite spännande att se vad det blir av det:)

Axel sover just nu ute i vagnen efter att vi gått en runda med hans mormor. Det var kallt men ändå skönt. Nu är det som sagt fredag eftermiddag och snart börjar det riktiga fredagsmyset med god mat, bra TV och lite gottigt till det:)

Trevlig fredagskväll!

/Bloggmamman

6 kommentarer:

 1. Vad skönt att han växer som han ska både på längden och tvären. ;-)
  Ni måste hojta till när reportaget kommer för det vill jag inte missa! Trevlig helg på er.

  SvaraRadera
 2. Ja, är verkligen superskönt att allt med maten funkar så han växer ordentligt, både du och jag vet ju att det inte alltid är så! Ja, visst ska vi säga till när reportaget kommer!! ska bli skoj att se hur det blir! Trevlig helg till er också!

  SvaraRadera
 3. Spännande med kvällspressen. jag känner mig stolt redan över att känna er.

  Kram och god fredag från Mia

  SvaraRadera
 4. Skönt att axel mår så bra nu! Har tänkt på er mkt! Man tänker tillbaka när man själv var där och allt som man fick uppleva! Ska bli kul att läsa repotaget. Skönt att få prata av sig och dela med sig av sina erfarenheter! Vi har gjort repotage i norra skåne (vår lokaltidning) och i allas! Skönt om man kan hjälpa andra i liknande situationer. Ha det så bra! / caroline nilsson

  SvaraRadera
 5. Ja, ska bli riktigt spännande Mia!

  Caroline: Ja, visst blir det så att man går igenom allt man varit med om själv när man hör om liknande saker...Men är nog en bra bearbetning tror jag! Ja, vi får väl se hur reportaget blir, men vi fick iaf mycket fina bilder:) Precis så tänkte vi också,att kan vi hjälpa någon i samma situation så är vi mer än nöjda! Hoppas allt är bra med er och er stora kille! Vi njuter av vår mycket glada och pigga (peppar, peppar) lillkille:)

  SvaraRadera
 6. Ja, nog är fredagsmyset heligt...även om man är hemma varje dag i veckan! =)

  SvaraRadera