torsdag 30 september 2010

Sovmorgon och familjemys!

Dagen började vid klockan 10 för familjen idag:) Då vaknade vi alla tre, glada och utvilade! Där kan man snacka om sovmorgon!! Och bara en matning under natten, vid 04.00, så inte ens det kan man ju skylla på varför vi tog sovmorgon idag, men skönt var det!

Sedan gjorde vi inte mycket på en stund! Bloggpappan spelade lite xbox och Axel och jag lekte och vilade lite till! En promenad runt Saltö i det fina vädret blev det också för familjen! Härligt att få umgås tillsammans några dagar nu!

Sedan åkte vi till gamlamormor och gamlamorfar och hälsade på en stund nu innan Lundbesöket väntar. Det dröjer ju några veckor innan vi ses härnäst.

Och kvällen går även den i lugnets tecken! Ska nog försöka skriva en packlista och ladda alla olika sorters kameror inför Lund.

Det är också nu helt bestämt att en fotograf ska följa oss under dagarna kring operationen för att förhoppningsvis få till ett reportage i någon tidning. Vi har vänt och vridigt på detta och ibland velat och ibland inte velat att han ska göra det, men till slut kände vi att även om det kommer vara fruktansvärt svåra dygn så hoppas vi att genom ett reportage kunna hjälpa någon familj såsom vi har blivit hjälpta av de reportage vi har läst om hjärtebarn. Fotografen har varit i kontakt med ett flertal tidningar, varav en del ville göra ett reportage först efter tredje operationen för att se att allt gått bra! Vi får väl se om någon tidning nappar på att göra ett reportage innan dess, han inväntade svar från några till!

/Bloggmamman

onsdag 29 september 2010

allt känns bra...

...så länge jag är hemma med familjen, då kan jag ta hand om bloggmamman och vet med säkerhet att hon mår bra, jag kan också med säkerhet veta att Axel mår bra.

Allt detta vet jag med säkerhet när jag är på jobbet också, men ändå så börjar hjärnan cirkulera i tankebanor som inte borde finnas, pulsen rusar och jag blir irriterad och trött.

Så känner JAG!

Just nu är bloggmamman och träffar övriga mammor från föräldragruppen och jag ligger i soffan och bara tar igen mig!

/bloggpappan

tisdag 28 september 2010

Vår lilla Tigger!


Söta lilla Axel i sin Tigger-pyjamas som bloggpappan fick i födelsedagspresent av Axels moster Amanda!

/Bloggmamman

Vägning och mätning!

Idag har Axel och jag varit på neo och vägt och mätt honom! Han vägde 5650 gr och var 59 cm lång och huvudet var 39,7 cm stort! Så det var bra resultat idag med! Skönt att detta med maten fungerar! Han äter som aldrig förr:) Och han är ju så glad vår lille stjärna till son! Charmar sköterskorna och sina föräldrar med sina leenden och prat!

Idag har vi även slutat ta acetylsalisylsyran (blodförtunnande medicin) inför operationen. Det känns lite skrämmande eftersom den gör att inte Axel ska få en propp i shunten. Men läkarna i Lund vet väl vad de gör!

Idag är det också bestämt att bloggpappan blir hemma till operationen är gjord. Detta för att vi tycker det känns bäst för oss alla. Det är riktigt jobbigt nu inför operationen, tycker vi båda och då betyder det stödet SÅ mycket.

I kväll ska jag gå iväg och titta på handboll! Hemmapremiär för Hästö som möter nykomlingarna Rimbo, så vi hoppas på vinst! Bloggpappan och Axel blir hemma och myser!

/Bloggmamman

måndag 27 september 2010

Axels stol!

Bloggpappan glömde att vi köpte en stol till Axel! Axel är duktig på att sitta i den och tycker det är roligt en liten stund:)





/Bloggmamman

Måndag!

Idag slutade jag tidigt på jobbet, alltid lika skönt att komma hem till familjen!
Ikväll har dock Axel inte varit sig lik, han har varit riktigt trött och lite grinig, vi tog ett bad för en stund sedan och nu har han dock vaknat till lite... lagom till natten!!

Jag mår ärligt talat inte så bra om dagarna längre, eller jo jag mår bra men huvudet och hjärtat är någon annanstans, och det börjar märkas i familjen nu att det närmar sig operation för vårt lilla hjärta. Oron kommer allt oftare och tårar kan komma helt oförberett! och då är det över en vecka kvar tiill operation! Fy fan för detta!

Men men det är något som måste göras och allt kommer att gå bra (ta i trä)!

Söndagen spenderades som sagt var i Kalmar och på IKEA. När vi kom hem så var det fullt ös med att sätta upp alla grejer, dels i Axels rum och dels i vårt sovrum.

Till Axel köpte vi blåa hyllor att sätta diverse prydnadssaker på, en bilmatta, ett bord, en korg till alla hans gosisar och två backar att lägga leksaker i. Lite mer småplock blev det förstås också!

Såhär ser Axels rum ut för tillfället:







Och såhär ser vårt sovrum ut för tillfället:





Bloggmamman köpte en bok häromdan som heter hjärtebarnsboken och är skriven av en mamma, Cecilia, som också fått ett hjärtebarn, mycket intressant läsning. I förordet säger hon: "Läs boken som en handbok. lite här och lite där. framifrån eller bakifrån. Bara det du har nytta av för stunden."

och även om inte jag direkt läst sönder den så har det lilla jag läst verkligen speglat just mig, Axel och hur jag upplever vår situation.

Hon skriver också:
" Den typiska hjärtfamiljen finns inte. Däremot dess kontur. Diffus och svårfångad. Iständig förändring. Gömd bakom orosmoln. Tids nog klarnar det. Konturen blir skarpare. På några år eller många. Det är olika. Familjer är olika, med eller utan hjärtbarn"

/Bloggpappan

Lugn dag!

Just nu sover Axel, jag sitter vid datorn och uppdaterar mig och tvättmaskinen håller på att centrifugera! Det här blir en lugn dag för oss! Härligt! Blir lite hemmafix också, köpte massa saker till Axels rum igår och ska dona lite till med det!Vi ska försöka ta oss ut på en promenad i höstrusket också och sen kommer bloggpappan hem tidigt idag, mysigt!! Så vi har hela eftermiddagen tillsammans, kan ju inte bli bättre!

Blev lite frustrerad idag när jag skulle logga in på hotmail och kolla mina mail, då funkade inte det...Skulle verkligen behöva in där och kolla mailen, men vet inte hur jag ska lösa det...Stod att inte lösenordet fungerade eller nåt! Och så kunde man klicka i nåt så att man skulle få någon info om detta skickat till sin mail, men jag kan ju ändå inte se det eftersom jag inte kan logga in...Smarta hotmail...Var ju inte längesedan alla mina kontakter försvann därifrån också...Jaja, får väl se om jag löser det, annars får bloggpappan uppdraget att göra det när han kommer hem!

/Bloggmamman

söndag 26 september 2010

Skål!!

Nä du knävel, idag blir det ingen skål!

Gårdagen spenderade pappa med sina fotbollskillar! Först var hela familjen på plats. Holmsjö för att titta på matchen och när den var slut så pussade familjen adjö och lämnade bloggpappan på avslutningsfesten!

Bastun var igång och drickan flödade :)
Vid halv sju så tog vi plats vid de dukade jorden och festligheterna kunde börja! Kvällen fortsatte på Harrys och halv fyra så avslutade Karlsson kvällen! Sammanfattningsvis så kan jag säga att kvällen var fantastiskt lyckad och avslutningen var om än något oväntad ändå så bra! Ni inblandade vet vad jag menar!

Vi tänkte ju busa lite med bloggmamman också på natten, så Jimmy och jag bestämde att Jimmy skulle krypa ner bredvid för att se nån reaktion, men man är nog inte så tyst och smidig som man tror när man är onykter så Bloggmamman hade typ vaknat innan vi ens hunnit innanför dörren!

I samband med att jag kom hem lite för förfriskad förra helgen så smed bloggmamman hemska planer för denna söndag! Så just i skrivande stund är vi på väg till IKEA!

Jag har ont i huvudet!!

/bloggpappan

fredag 24 september 2010

Restaurangbesök!

Ikväll är det dags för bloggpappan och mig att gå på Mont matre och äta för presentkortet vi fick av fotbollskillarna när Axel föddes:) Det innebär ju att vi ska lämna Axel båda två för första gången!! Moster Fia kommer och ska vara barnvakt, spännande hur det ska gå, men är egentligen helt säker på att det kommer gå kanonbra! Och vi kommer ju ha telefonerna nära så vi snabbt kan komma hem om det skulle vara något! Det ska bli skönt att få vara bara vi en stund faktiskt! Men tror vi kommer längta hem till vårt lilla charmtroll efter en stund:)

Idag har Axel och jag varit på sjukhuset hos kuratorn och skrivit i ansökan om vårdbidrag. Har väl inte jättehöga förhoppningar om att bli beviljad det, men söka kan man ju alltid! Är ju faktiskt en del vi gör extra med Axel som man inte behöver göra med ett barn utan hjärtfel och en del kostnader som vi definitivt inte räknat med innan. Men allt vi gör är ju värt det när vi ser att det ger Axel något!

Jag och Axel har även gått en lång promenad i det härliga vädret med Anna och Tilda från föräldragruppen, mycket skönt!!

/Bloggmamman

torsdag 23 september 2010

Ja må han leva...

Ja må han leva uti hundrade år...! Idag fyller min kära morfar år, 73 år blir han! Så vi ska ut och fira honom om en stund och hoppas inte det är så många gäster hos honom då eftersom vi är lite rädda för baciller! Men det ska nog gå bra! Först ska vi bara äta lunch med Helle, trevligt! Och idag har även min älskade sambo semester:) Är så härligt att vara hemma allihopa tillsammans! Efter kalaset ska vi ut till Jämjö, eftersom bloggpappan ska spela sin sista fotbollsmatch för säsongen! Så vi hoppas naturligtvis på vinst! Nehe, nu ska jag förbereda lunchen så det är klart när Helle kommer!!

/bloggmamman

onsdag 22 september 2010

Egentid!

Sitter här helt ensam i lägenheten! Det är tyst och lugnt runt omkring mig. Vet faktiskt inte när det hände sist! Axel och bloggpappan är ute på promenad med Jimmy. Och jag sitter och kollar internet lite, ska strax sätta mig med min bok och läsa lite, mysigt! Det är ju något som jag alltid gjort men numera inte gör alltför ofta! Men jag klagar inte, allt har sin tid och just nu är det Axel som behöver mig mest! Men visst, ibland är det ju skönt att få göra något utan att bli avbruten eller med en bebis i famnen! Precis innan de gick iväg gurglade han av skratt när jag lät som ett lejon,rrrrrrr! Sötaste!!

/Bloggmamman

Operationstid!

Ja, idag ringde de äntligen från Lund och gav oss en tid för Axels operation. Är både skrämmande och en lättnad! Tisdagen den 5 oktober blir det, vilket innebär att han skrivs in den 4:e. Då kommer diverse undersökningar, samtal, provtagningar att göras. Vi åker ner till Lund under söndagen och bor på patienthotellet. Varför det blev tisdagen hade att göra med att kirurgen som gjorde Axels första operation, Jens, är ledig på måndagen och man vill så långt det går att samma kirurg ska göra alla operationerna. Så det blir samtal med honom på tisdag morgon och senare under dagen genomförs operationen... Känns mycket bra att det blir Jens igen i alla fall!

Nu kommer snart Lisa och Olivia för att umgås med oss idag. Blir promenad och en fika ute i det härliga vädret!

/Bloggmamman

tisdag 21 september 2010

För dåligt!!

Idag har vi inte mäktat med att skriva nåt riktigt inlägg, och det är för dåligt!

Så när vi nu krupit ner i sängen och Axel sussar sött i sin säng så tänkte jag snabb-uppdatera er! Dagen idag har varit lugn, men ändå full av saker.Bloggmamman gick en förmiddagspromenad med Karin från föräldragruppen och Jag hade bestämt mig för att ta en halv semesterdag och jobbade fram till halv tolv, dels för att komma hem till familjen lite tidigt och dels för att följa med bror min till banken och kolla om huslån åt honom, gick sådär! Direkt efter jobbet så lagade vi lunch hemma, spagetti och köttfärssås, och det mina vänner gör aldrig bort sig! Sen blev det banken som sagt, och väl hemma därifrån så mös vi lite med vår guldklimp! Klockan sex gick bloggmamman på nytt en promenix, denna gången med systrarna! Jag passade på att få lite kvaliteterna med mitt Xbox samt at t jag gick för att handla våffelmix!

Som ni förstår blev det våfflor till kvällen och även SAIK-pojkarna P-M och Steven Israelsson var med och spisade!

Nu är det godnatt! Puss och kram!

/bloggpappan

måndag 20 september 2010

Pappa kallar mig Alice!

Härom dagen fick jag hem en stickad overall som jag hade haft när jag åkte hem från BB, för ca 29 år sedan. Den är vit med lite lila detaljer. Den passade Axels storlek perfekt så när vi skulle åka och titta på fotboll i söndags tog jag på den på Axel. Jag tyckte han blev jättesöt i den men när bloggpappan efter matchen tittade ner i vagnen tyckte han att Axel såg lite "tjejig" ut så han sa: Hej Alice!


Vet inte vad ni tycker men söt är jag i alla fall!



Här är jag lite mera "killig" i min fina Stålmannen-pyjamas!

/Bloggmamman

Jag kan själv!

Så här söt var Axel i natt när han skulle äta! Han skulle absolut hålla flaskan själv:) Här kommer en stilstudie:












/Bloggmamman

Axel 4 månader!

Idag är vår lilla älskling 4 månader! Förstår inte var tiden tagit vägen, men vi ser ju stor skillnad på honom i både kropp och sinne, härligt!



/Bloggmamman

söndag 19 september 2010

SILLHÖVDA I 3:AN!

Gårdagen var magisk!

Hela dagen var egentligen en lång väntan till klockan stod på 15.00! För att snabba tiden lite så begav jag mi tillsamans med Fia och svärfar på en golfrunda! Blåsigt!

Bloggmamman hämtade oss på golfbanan, vi åkte och köpte en lättare lunch på Jämjöhallen och sen begav vi oss till Jämjö IP! Matchen vanns med 1-3 och vi är nu i trean!

Väl hemma igen efter skumpasprutande och sång och obligatorisk tränardusch så begav sig bloggmamman på 3-års kalas, och eftersom hon är världens bästa flickvän så "släppte" hon iväg mig till lagfesten när hon kom hem igen! Tonen var dock inte lika god när bloggpappan kom hem inatt! men men, trean som sagt!

Dagen idag har genomförts i ett lågt tempo, vi har varit och röstat men mer än så är det inte! Klockan 16.00 idag så tar vi nya tag med b-laget mot Ramdala, återstår att se hur det går med tanke på gårdagen!

Just nu sover Axel på mitt bröst och snart vankas det vildsvinsstek! gott!

/bloggpappan

lördag 18 september 2010

Kusin Edvin 3 år!

Idag säger vi GRATTIS till Axels kusin EDVIN!! Han fyller 3 år:)



Vi har en lugn förmiddag framför oss! Bloggpappan ska ut och spela golf med Axels morfar och moster men vi stannar hemma. Kanske tar oss ut på en promenad i alla fall! I eftermiddag väntar fotboll i Jämjö:) Vi ska kolla Jämjö-Sillhövda och hoppas att Sillhövda säkrar seriesegern och därmed tar en plats i divison 3 nästa säsong! Heja SAIK!

Ikväll blir det kalas för Edvin! Vi har inte riktigt bestämt om bara jag går eller om Axel och bloggpappan också följer med, det återstår att se!

Trevlig dag till er alla!!

/Bloggmamman

fredag 17 september 2010

Bilder från förmiddagen!


Axel leker i babysittern innan promenaden!


Axel som modell i de fina stickade kläderna!


Axel liggande i vagnen!


Axel sittande i vagnen!


Axel sover!

/Bloggmamman

Nu ska jag...

precis som de flesta andra bloggande småbarnsföräldrar skriva om sitt barns nattsömn! Detta är ju ett ämne som återkommer ganska ofta om man som jag följer några bloggar. Antingen skriver man om de dåliga nätterna, då barnet varit vaken och ätit mest hela tiden eller skriver man om de bra nätterna då den lilla älsklingen sovit MÅNGA timmar och så även mamman och pappan!

Jag tror inte vi skrivit så mycket om Axels sömn och matintag om natten, men det har nog varit som med de flesta barn väldigt olika från natt till natt. Från början var vi ju tvungna att väcka honom var tredje timme för att han skulle gå upp i vikt, men det har vi gått ifrån sen en tid tillbaka. Nu sover han allt från 3-6 timmar mellan målen på natten. Och jag klagar definitivt inte på att få fler timmar sammanhängande sömn:)

Men i natt kom rekordet! Han åt vid 21-tiden igår kväll, somnade ca 22, var lite halvvaken vid 02.30, men det räckte att jag stoppade in nappen så somnade han om, och sov till 05.30:) Tror dock detta var en engångsföreteelse, så har inte så höga förväntningar på en fortsättning av detta beteendet, men det återstår att se!

Idag blir en lugn dag för Axel och mig! Myser i soffan nu och har som mål att i alla fall ta oss ut på en promenad senare i det just nu härliga höstvädret!

/Bloggmamman

torsdag 16 september 2010

På besök i Rödeby!

Dagen har spenderats i Rödeby, hos Åse och Hjalmar! Ett mycket trevligt besök med massor av prat om allt möjligt, mycket mys med våra små killar och en härlig promenad som tajmades in när det var fint, skönt väder:) En mysig dag helt enkelt!! Tack för allt, lunch som sällskap!! Bilder från dagen:


Hjalmar


Axel och Hjalmar


Axel

/Bloggmamman

Mina hjärtan!

Idag kom mina hjärtan förbi mitt jobb och sa hej! Konstigt hur glad man kan bli av bara en sån sak :)

Älskar er!
/ bloggpappan

onsdag 15 september 2010

Mamma-barn-träff!

I eftermiddags var det dags för första träffen med mammorna och barnen från föräldragruppen. Vi hade stämt träff uppe vid vårdcentralen vid torget kl 13 för en promenad. Precis när Axel och jag ska ge oss iväg tittar jag ut genom den öppna dörren. Det ösregnar utanför...Så det är bara att dra på sig hela regnstället...Väl uppe vid vårdcentralen regnade det inte så mycket och bara minuter senare var det jättefint väder, så då åkte regnstället av! Vi gick ett varv runt stan, pratade en massa och hade en trevlig runda:) Tack för idag alla mammor och barn, vi syns igen på tisdag!!

/Bloggmamman

Ultraljud!

Här kommer en kort rapport från ultraljudet! Allt såg bra ut idag när vi träffade doktor John på klin fys, så nu fick vi ingen ny tid innan operationen...! Vi har ju haft ca 3 veckor mellan ultraljuden och nu är det ju 3 veckor till operationen görs, därför blev det så! Uppe på neo vägdes Axel. Han vägde 5310 gr, mycket bra:) Trots lite mindre matintag förra veckan så hade han gått upp 300 gr på 2 veckor, så det var de nöjda med, och jag också!

Nu tar vi det lite lugnt, Axel sover! Jag fick väcka honom i morse när vi skulle ge oss iväg till sjukhuset, så han har nog lite sömn att ta igen!

Vid kl 13 ska vi möta upp några mammor och barn från föräldragruppen. Vi ska gå på promenad tillsammans, en aktivitet som passar oss utmärkt! Hoppas det är uppehåll bara!

/Bloggmamman

tisdag 14 september 2010

Besked...

Idag ringde en sköterska från sjukhuset i Lund och meddelade att operation för Axel blir vecka 40. Hon undrade även om vi hade möjlighet att komma tidigare om de skulle få ett återbud och det sa jag då att vi kunde. Så då vet vi att det senast blir operation någon dag i vecka 40. Det känns skönt att ha fått ett besked i alla fall, även om vi hoppats på ett tidigare operationsdatum.

Ikväll har Axel gjort debut i det stora badkaret! Axel och jag badade tillsammans och tror vi båda tyckte det var lika mysigt:) Nu sover han i bloggpappans famn, tror det blir en tidig kväll för oss alla, är trötta i kväll!

I morgon bitti klockan 8 ska vi vara på klin fys för att göra ett ultraljud på hjärtat. Direkt där efter ska vi till neo och väga Axel. Jag har inte så stora förhoppningar på en stor viktökning eftersom han åt lite dåligt förra veckan, men vi får väl se!

Godnatt!

/Bloggmamman

Fix!

Fix hemma stod på schemat idag! Jag har tvättat och just nu torkas tvätten i torktumlaren. Ska bädda rent i sängen med, härligt! Jag har även skrivit lite i Axels böcker "boken om mig" och satt dit lite foton och så! Skönt att hinna med sånt också!

Axel sov gott i morse så då fick jag äta frukost själv och hann till och med fixa i ordning mig innan han vaknade! Sedan har vi lekt vid gymet en stund och bara myst tillsammans:) Nu ligger han och sover igen efter att ha ätit, så nu sitter jag vid datorn en stund!

I eftermiddag blir det promenad med Anna från föräldrautbildningen. Ska bli trevligt och kul att göra något annat än att bara vara hemma och även få lite vuxenkontakt! Behövs bara något litet planerat varje dag så är detta med att vara föräldraledig ganska härligt!!

Vid 4-tiden kommer bloggpappan hem, så då får vi umgås hela familjen:) Det gillar jag mycket!!

/Bloggmamman

måndag 13 september 2010

Dagens händelser!

I morse var det dags för Axel att äta lagom till bloggpappans väckarklocka ringde 05.30! När Axel väl ätit klart somnade både han och jag om och sov till klockan var halv nio!! Då steg vi upp så jag hann äta frukost innan Axel skulle äta igen! Sedan gjorde vi oss i ordning för att gå bort till Axels mormor en stund. Det ösregnade på vägen bort till henne, så jag var dyngsur när vi kom fram! Axel låg torr i vagnen och sov gott:)

Vi stannade hos mormor en stund och Axel var superglad och skrattade och log och pratade med sin mormor! Där efter tog vi en kort runda över stan. Strax innan 14.00 kom bloggpappan hem. Då gick vi till simsalabim och lämnade tillbaka en spargris som Axel fick i doppresent. Vi hade redan en likadan hemma! I stället köpte vi "boken om mig" på Bokia. Väl hemma började jag skriva i boken och klistra in foton, är ju riktigt skoj att ha när Axel blir större!

Senare lagade vi middag och PM kom på besök. Bloggpappan redigerade filmen från dopet och Axel och jag lekte! Vi kollade på TV och PM kom med våfflor till kvällsmat! Mycket gott!

Här kommer bilder från dagen:









/Bloggmamman

Snart släpper vi dopet...

men vill bara lägga upp den sång som Åsa sjöng så fint i kyrkan! Här är den i sitt orginal och framförs av Sonja Aldén:

http://www.youtube.com/watch?v=DNt5xPdsr_4

Den här dikten läste moster Fia i slutet av dopet, en av Axels faddrar:

ETT GUDBARN
Av: Siv Andersson

Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.


Än en gång tusen tack för en mycket härlig dag alla inblandade!

/Bloggmamman och bloggpappan

söndag 12 september 2010

Axel Sebastian Fagerberg! och grattis!

Igår döpte vi Axel som ni ala vet. Vi höll till i Fredrikskyrkan och cermonin blev som jag skrev igår fantastiskt lyckad! Tror inte att nåt kunde blivit bättre.
Så nu är han "officiellt" döpt och fått namnen Axel Sebastian.

Några bilder från kyrkan, kvalitén är dock sådär men det är ändå några bilder:





Faddrar var bloggmammans syster Fia och min syster Linda, ett stort tack till er som var med och gjorde denna dag speciell!

Sen var det dags för kalaset och presentöppning. Gode gud vad presenter vår lilla prins fick. Tusen tack för alla presenter och vi är såå imponerade av allas fantasi, mycket fina grejer ni köpt!

Bild på presentbordet, alla presenter syns tyvärr inte lika bra och en del är redan "satt på sin plats", men återigen så var allt såå fint och verkligen saker vi kommer att nyttja:



Sen så bjuder vi på två bilder som är tagna på Axel och Edvin när de provsitter den fantastiskt fina fotöljen som Axel fick av mormor och morfar:




Och så idag på tidig morgon stiger bloggmamman och Axel upp för att fira mig! Ni är så fantastiska, det blev kaffe och gott på sängen och massor av paket! Emma jag älskar dig!

/bloggpappan

lördag 11 september 2010

En underbar dag...

.... Är snart till ända!

Dagen har varit i det närmaste magisk, och blev precis så som vi hoppats! Till och med nästan bättre. De sista förberedelserna gick snabbt och lätt, Axel badade så han skulle vara ren och fin och halv ett gick vi mot kyrkan. Väl där så pratade vi igenom det sista med prästen och bytte om till dopklänningen! Åh, Axel var så fin!

Cermonin blev precis så bra som man drömt om och vår präst är bara så bra! Vi hade med hjälp av moster Jojjan fått hennes kompis Åsa att sjunga och spela de psalmer vi valt ut! Åsa avslutade också dopet med att sjunga välkommen hem, i orginal av Sonja Aldén. Galet bra!

Därefter pratade vi med alla som kommit för att se dopet och vi fullkomligt överöstes med presenter! Galet.
Sen bar det av hemåt för att kalasa lite med våra föräldrar och syskon. Allt var lyckat och maten blev riktigt bra, tror alla var nöjda!

Även jag fick en massa presenter då jag tydligen fyller år imorgon! Tack så mycket alla!

På kvällningen så gick vi en runda för att se på Edvins nya cyckel som han fått av sin morfar och mormor! Han tyckte verkligen om den, och han var riktigt duktig på att cykla.

Just nu så ligger vi i vars en del av soffan och bara slappar, jag med en grogg och Emma med läsk! Axel sover sött i sin vagn efter promenaden,
Men snart läggedags och bloggmamman och jag ska nog passa på att mysa lite ;)

Bilder kommer inom kort!
/Bloggpappan

fredag 10 september 2010

Stressigt!

Idag har varit en stressig dag kan man lugnt säga!

Slutade jobba vid halv två, drog direkt och hämtade vår nyinköpta JVC videokamera på expert och tog snabbfilen till Östra köpmansgatan 27 för att hämta Axel med mamma.
Vi skulle nämligen på återträff med föräldrarna från föräldrautbildningen. Det var verkligen ett supertrevligt återbesök, vi bytte lite mailadresser och mammorna bestämde att de skulle börja promenera lite tillsammans, med start nu på onsdag.
Efter träffen så gick vi ner till NEO och lämnade en liten tavla som tack för all hjälp vi fått av dom, tror dom gillade den=)



Efter detta så begav vi oss pang hem till hemmet för att börja förbereda för Axels dop och kalaset efteråt. Som känt är så kommer bara mina föräldrar och syskon och bloggmammans föräldrar med syskon och allt detta på grund av infektionsrisk för Axel. Men trots detta så beräknas det dyka upp 15 personer, puh!

Så vid skrivande stund så är näst sista pajen i ugnen och lugnet börjar lägga sig.
Vi har gjort tre "sockerkakebottnar" och lagt ihop till en smarrig tårta, grädde och sista gottet läggs på imorgon, vi har även gjort pajer som sagt var. 6 stycken för att vara exakt, två tacopajer, två bacon & kyckling pajer och två ost & skinkpajer.

Så imorgon ska det "bara" göras sallad och dukas lite. och tårtan som sagt var!

Tack också till Fia för all hjälp!


ps Axel har suttit upp i sin vagn idag också!

/bloggpappan

torsdag 9 september 2010

Idag känns han igen!

Idag känner vi igen vår lille älskling igen! Han är glad och skrattar, pratar och leker! Skönt det! Natten var väl ok. Han åt vid 00.30 ca och där efter var han pigg eftersom han sovit i princip hela kvällen, så Axel och jag var uppe och lekte i gymet till klockan 02.00 då han började bli trött igen. Han somnade men sov lite oroligt och jag var uppe och gav han nappen några gånger. Han åt igen vid 04.30-tiden, men kom inte till ro efter det målet så till slut tog bloggpappan honom på bröstet och då somnade han gott! Var längesen han sov på vårt bröst på natten nu, men behövde väl den närheten i natt! Axel och jag tog sovmorgon idag efter vårt nattliga äventyr, steg inte upp förrän 09.30 :) Bloggpappan var också riktigt trött idag när han skulle gå till jobbet, tyckte synd om honom när han var tvungen att ge sig iväg...

Helle kom förbi och lunchade här idag, mysigt! Det räcker med den lilla stunden att få prata lite och uppdatera sig på läget, riktigt kul inslag i vardagen!

Idag kommer Axels mormor hem! Hon jobbar ju i Kosovo och stannar hemma en vecka nu! Hon kommer hem till Sverige för gott i slutet av oktober!

Några foton från nattens lek:


Vår söta lilla skrutt!


Fångad!

/Bloggmamman

onsdag 8 september 2010

Vilken kväll...

Usch, vilken kväll det har varit för Axel:( Det började redan i eftermiddags, han var nästan helt otröstlig och bara skrek...Som tur var hade bloggpappan hunnit hem, så jag var inte själv med detta...Vi gick en runda och till slut kom han till ro och somnade gott! Men skrikandet fortsatte hemma. Vi kontaktade neo om det var ok att ge alvedon eftersom det stod i bipacksedeln att man skulle kontakta läkare om man skulle kombinera alvedon och blodförtunnande medicin. Men det skulle gå bra att göra, så när han vaknat gav Bloggpappan honom en supp. Var lite svårt att få in den till en början, men funkade till slut. Jag var och fikade med Fia och Christine, hade dåligt samvete för att ge mig iväg, men Bloggpappan propsade på att jag skulle gå och lovade att ringa om det var något. Jag sms:ade någon gång och allt verkade gå bra hemma. Axel åt ca 100 ml i flaska vilket är bra för honom, så vi var nöjda med det! Han hade även skrattat och varit glad ett mindre tag, skönt att få ett leende i alla fall:)

Men nu senare ikväll har han också varit näst intill otröstlig någon gång och sovit en massa...Är även lite orolig i sin sömn och vaknar till och gnäller lite...Stackars liten:( Hoppas natten blir bra för honom och att detta går över till i morgon...Är riktigt jobbigt att se honom så ledsen och det tycker jag efter att ha varit med om ganska mycket de senaste tre månaderna...

/Bloggmamman

Skrik...

Nu är sprutorna tagna, blev en i varje ben...Och oj, vad han skrek! Men tystnade efter ett tag i min famn och nu sover han gott där med fina plåster över sticken!

/Bloggmamman

Lugnt och tyst!

Herre Gud vad tyst det blir när man är ensam vaken i lägenheten! Axel sover en stund. Han har varit vaken i princip hela förmiddagen, så det är nog en välbehövlig lur han tar nu, för snart kommer BVC-sköterskan för vaccinering...Får se hur och om han reagerar på sprutan, är ju ganska många som får feber av vaccineringen, vad jag har förstått.

Just nu sitter jag i soffan och ska kolla igenom alla bloggar jag följer och facebook naturligtvis:) Det hade varit mycket gott med en kopp kaffe men tyvärr tog kaffet slut igår kväll så det blir till att vänta till bloggpappan kommer hem från sin handling! Typiskt!

Nehe, nu ska jag fortsätta gå igenom mina sidor!!

/Bloggmamman

tisdag 7 september 2010

Kväll!

Nu är det tisdag kväll! Lilla Olivia, knappt en vecka gammal, har varit på besök! SÅ liten, kan inte fatta att Axel varit mindre! Jag tycker man har glömt det redan trots att Axel faktiskt bara är 3,5 månad!

Jag tycker Axel har varit piggare och gladare ikväll än tidigare idag, skönt det! Han har pratat och skrattat och känts mer "som vanligt". Och har väl ätit ok och varit mindre dålig i magen. Hoppas verkligen det vänder nu!

I morgon kommer BVC-sköterskan och ska ge Axel den första vaccinationen:) Jag tror det kommer gå bra. Vi är ju vana vid att han blir stucken och just nu känns detta som en enkel sak då de inte kommer att behöva sticka mer än en gång och de behöver inte få ut något blod från honom! Hoppas det blir så också!

Bloggpappan börjar tidigt i morgon och sedan handlar han till dopet på hemvägen, men kommer ju ändå hem i relativt tidig tid, härligt!

Nu blir det nog snart sängen för oss, börjar få tunga ögonlock allihop!

/Bloggmamman

Skillnad!

Här kommer två bilder som är tagna efter att Axel har badat! Att bada är något som Axel älskar:)


Axel 6/9-10


Axel 18/6-10

/Bloggmamman och bloggpappan

Kort rapport!

Läkaren på neo tyckte vi skulle avvakta 1-2 dagar, men om det inte gav med sig skulle vi höra av oss igen och då ville de kolla till honom! Men vi hoppas att det ger sig av sig själv, kunde kanske vara nåt virus på G hade läkaren sagt, så vi får se hur det utvecklar sig! Allt annat verkar bra, han har ingen feber och syresättningen är bra. Om en stund ska Axel och jag gå och inspektera kyrkan till på lördag!!

/Bloggmamman

Usch...

Idag är jag jättetrött, trots att Axel bara åt en gång i natt. Jag har även ont i huvudet, men ska strax gå och göra frukost och fixa kaffe, blir nog bättre då!

Axel har ju hela tiden ätit bra, men de senaste dagarna tycker bloggpappan och jag att det går trögt med maten...Jobbigt när man vet att Axel verkligen behöver den, så klart för att gå upp i vikt men också för att han absolut inte få bli uttorkad med det hjärtfel han har...Han har också varit lite dålig i magen så det kanske hör ihop...Ska nog ringa in till neo idag och se vad de säger och kanske få åka dit och väga honom! Är kanske bara inbillning...

/Bloggmamman

måndag 6 september 2010

Lugn måndag!

Dagen har varit riktigt lugn för mig och Axel. Vi åt frukost med bloggpappan innan han körde till jobbet och jag hann fixa i ordning mig också! Sedan lekte Axel och jag lite och när han ätit och var mätt och glad gick vi till apoteket för att beställa lite ny medicin. Där efter gick vi en runda i det härliga vädret! Väl hemma igen tog vi det bara lugnt, åt lite, vilade lite och lekte lite! Jag började med kvällens middag, men helt plötsligt ringde Fia och sa att mormor bjöd på kroppkakor:) Så det fick det bli idag istället, men är ju skönt att ha morgondagens middag färdig redan!! Var inte hemma förrän 19-tiden, så Axel och pappa har myst lite och jag har strukit våra kläder inför dopet! Nu ska Axel strax äta igen och sen blir det nog sängen för oss allihopa. Jag visar lite bilder från dagen i ett collage!



Här kommer en bild till! Pappa och Axel tittar på Simpsons på TV och de ser ut att tycka det är bra båda två:)



/Bloggmamman

söndag 5 september 2010

Söndagstrött och long time no see!

long time no see! Var ett tag sedan jag skrev här på bloggen, bloggmamman har fått sköta det mesta här nu när jag börjat jobba! Har varken ork eller tid när jag kommer hem om kvällarna. Men det ska nog bli bättring med det.

Idag är man typiskt söndagstrött även om kvällen igår endast innehöll en 2,8:a som starkaste intag. Idag har jag faktiskt varit riktigt duktig ändå min trötthet till trots. På förmiddagen så putsade jag fönstrena i lägenheten, feber? JA =)




Lagom till jag var färdig så tittade PM upp, han hade köpt med sig fika! Wienerbröd och moderatkaka?! Så här såg moderatkakan ut! Nyttiga familjen gjorde ett tillfälligt uppehåll på 20 minuter=)



Sen var det dags för mig att lämna hemmet igen, denna gången för att spela fotboll borta mot eringsboda/blåningsmåla. Emma tyckte inte det var jätteroligt att jag skulle ge mig iväg igen och det kan man ju förstå. Jobba hela dagarna och nu då borta halva lördagen och halva söndagen.

I alla fall så vann vi med 9-3, jag hade inte jättemycket att göra. Deras mål gjorde dom på frilägen så det är inte mycket att diskutera, kanske kunde tagit något men men. Däremot mina damer och herrar så fick även jag göra ett mål säsongen 2010, Sebbe blev fälld och domaren dömer straff. Man får lov att säga att straffen satt där den skulle, lågt och hårt på min vänstra sida, och jag gjorde nåt som ett flertal a-lagsspelare misslyckats med i år ;) (tre missade straffar)!

Tack underbara lagkamrater, vilket gäng!

Nu så är jag som ni förstår hemma och vi har ätit lite mat och Axel och jag har hunnit gosa också... men nu får det va bra med blogg för ikväll! Mer mys väntar!

Må väl!

/bloggpappan

lördag 4 september 2010

Lördag kväll!

Ja, så var det lördag kväll redan! Dagen har gått väldigt fort! Förmiddagen var lugn här hemma. Vi mös och pratade och skrattade i sängen alla tre efter det tidiga morgonmålet! Sedan gjorde bloggpappan sig i ordning för golftävling och jag och Axel för stan med moster Fia:) Bloggpappan skulle spela partävling med Axels morfar ute på Trummenäs GK!

Efter stan gick Axel och jag hem och mös och lekte en stund innan "gammelmoster" Annika kom på besök! Var skoj med lite sällskap och tror hon var nöjd över att få se vår stora kille live och inte bara här på bloggen!

Axel och jag leker!




I kväll har vi ätit tacos med morfar och PM på besök! Var mycket gott och trevligt! Nu sitter vi i soffan och ska kolla TV en stund!

/Bloggmamman